avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violență verbală și abuz psihic. Vreau să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violență verbală și abuz psihic. Vreau să divorțez, dar pot pierde copilul?

Buna seara situatia este sa o pot face in rezumat sotul este violent verbal in fiecare zi mai exact se intreaba de ce ma ma tine Dumnezeu pe pamant?cas proasta cas tampita la el toata lumea ii asa el este cel mai destept nu mai pot dar avem un copil de 4 ani si mi frica sa nul pierd. Avem o firma de transport el lucreaza pe tir si eu acasa ca cordonator transport.Nu as vrea nimic din astea in momentul asta vreau doar pace.Dar daca am divorta eu automat nu as avea servici pana sa imi gasesc iar .Locuinta as avea la mama ii ok.Da el zice ca plateste avocat ii da cat mai mult si imi ia copilul.Copilul ii invata doar cu mine plus are un retard usor nu vb.ii dependent total de mine.Da o zis ca copilul seamana cu mine.Sa mai adaug ca o fc inchisoare in Germania acum 2 ani.Ce ma sfatuiti va rog?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:29, 22 Decembrie 2017
Problema poate fi complicata dar se poate si rezolva.

Daca aveti unde sa locuiti si el este agresiv fizic si verbal aveti sanse sa castigati copilul.
Va veti gasi si loc de munca.

Nu incercati insa sa deschideti procesul pana nu consultati un avocat pentru a va analiza intreaga situatie, probele pe care le aveti in aparare si alte lucruri care pot conta foarte mult la un proces.

E posibil ca procesul sa fie dificil dar aceasta nu inseamna ca l-ati pierde.
Depinde si cat de bine sau de rau va veti judeca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va cautati de munca, apoi va mutati la mama cu tot cu copil. Ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului va fi la dvs, data fiind varsta copilului si faptul ca dvs va acupati de el.
Poate sa dea oricat la avocat, dar nu hotaraste avocatul, ci instanta pe baza probelor administrate.
Acuma ganditi si dvs logic.. cum sa stea copilul la el, cat el munceste pe tir si e mai mereu plecat ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pleca impreuna cu copilul. Aveti locuinta la mama dvs, va veti gasi si de lucru,urmand ca mama sa va ajute in perioada cat sunteti la munca. Tatal este obligat si el sa contribuie la intretinerea copilului.

Introduceti actiunede divort din culpa lui, custodia va fi comuna, solicitati locuinta la mama.Ar fi f bine daca ati avea si martori care sa confirme violenta verbala si comportamentul lui vis a vis de dvs si de copil.

Nu va lasati influentata de santajul emotional cu copilul caci nu il poate lua atata timp cat dvs sunteti cea implicata in cresterea si supravegherea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde copilul? adina23a adina23a Buna seara situatia este sa o pot face in rezumat sotul este violent verbal in fiecare zi mai exact se intreaba de ce ma ma tine Dumnezeu pe pamant?cas proasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme familiale Paulaa2016 Paulaa2016 As dori sa divortez de sotul meu,este un om violent verbal.Avem un puiut de 7 luni si din pacate nu am unde sa ma duc.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac sa nu imi ... (vezi toată discuția)
Divort jolie1 jolie1 va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)