avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statului roman nu-i pasa de copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statului roman nu-i pasa de copii

Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din centrul de protectie al mamei si copilului unde eram internati in urma violentelor tatalui. Acum trebuie sa inapoiezi copilul eu fiind nevoita sa raman in Romania. Ce se va intampla cu copilul meu? Protectia copilului de acolo nu-i va lasa acestuia copilul.Eu nu am 3000 de euro sa-mi platesc un avocat sa obtin custodia copilului. Stiti ce se va intampla.Copilul o sa fie adoptat de autoritatile italiene.Statului roman chiar nu-i pasa de situatia copiiilor ei? Ce sa fac,unde sa mai apelez. Sunt disperata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 25 Ianuarie 2010
probabil ca dvs vi s-a acordat custodia si tatalui i s-a dat program de viztita? nu inteleg ce s-a intamplat dar in niciun caz nu are cum sa va coste 3000 euro un onorariu de avocat.
unde este copilul si unde ii sunt parintii? sunt toti 3 cetateni romani?
Custodia nu o are nimeni. Parintii sunt romani. Mama se afla in Romania cu copilul. Tatal in Italia. Printr-un proces la Curtea de Apel Bucuresti sa dat inapoierea copilului la domiciliul de baza in Italia. Unde sa-l duc? In centrul de protectie? Am luat legatura cu doi avocati italieni si mi sa solicitat suma de 3000euro sa ma reprezinte intr-un proces de obtinere a custosiei copilului.Tatal are dosar la politia din Italia si protectia copilui de acolo nu o sa=i lase copilul daca il duc la el. Exista riscul sa=l duca iarasi intr=un centru de protectie si sa=l pierd. Ce pot face in cazul acesta.Autoritatile romane mi-au spus ca pe teritoriul Romaniei nu pot deschide proces de obtinere a custodiei. Ce sa mai fac,sunt disperata?Nu se poate asa ceva cand toti suntem romani.Multumesc.
intrebare: unde s-a nascut copilul si ce cetatenie are?
sa nascut in italia si are cetatenie romana. are certificat de nastere romanesc.
Custodia nu o are nimeni. Parintii sunt romani. Mama se afla in Romania cu copilul. Tatal in Italia. Printr-un proces la Curtea de Apel Bucuresti sa dat inapoierea copilului la domiciliul de baza in Italia
.

doamna, pentru ce s-a derulat acest proces?
e un proces de divort?

de regula, copilul este incredintat unui parinte si are, de drept, domiciliul parintelui caruia i-a fost incredintat!

Alte discuții în legătură

Proces inapoiere minor Schafy Schafy Sunt o mama disperata. In urma procesului unde am fost acuzata de rapire de minori, de la Curtea de Apel Bucuresti, s-a hotarat prin sentinta definitiva ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Ducere copil la tata Schafy Schafy Trebuie sa duc copilul la domiciliul de baza in Italia, la tatal lui in urma procesului de la Curte de apel Bucuresti la care s-a dat o sentinta ... (vezi toată discuția)