avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil cu mama romanca ,tata italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil cu mama romanca ,tata italian

Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata.
Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de vedere legal
ca fiica mea sa primeasca custodia(binentele ca tatal italian nu e de acord)
-in Roamnia?sau(daca da cum sa procedeze si daca copilul are pasaport italian poate parasi italia?
-in Italia?(daca da cum sa procedeze caci nu are incredere in avocati italieni a schimbat deja 2

-daca pleaca cu copilul in Romania poate fi socoti rapire?
-acum copilul este cu mama la aceasi adresa si pe statutul ei de familie(poate sa ceara custodia copilul fiind in custodia asistentilor sociali.
astept un raspuns va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Meuta Georgeta , utilizator 08:18, 22 Iulie 2010
custodia sau incredintarea copilului se poate face, dar numai prin instanta si cred ca are sanse, insa trebuie sa consulte foarte bine legislatia italiana si eventual sa se ajute cu un avocat.
Fiica dvs este casatorita cu tatal copilului?
Daca pleaca in RO si ia copilul va fi sigur reclamata pt “rapire” – daca ziceti ca tatal vrea sa obtina incredintarea copilului. E si mai rau - sa zic asa - daca acest copil e in custodia autoritatilor… Acestea vor reclama “rapirea”…
Poate sa ceara incredintarea, dar greu o va obtine fara ajutorul unui avocat…
Depinde si care e motivul pentru care copilul a ajuns in grija statului italian…

“Mai bine” ar fi sa inceapa in RO un proces pentru incredintarea copilului, dar… daca nu munceste…
Tatal poate incepe – la randul lui – un proces in I si chiar autoritatile ar putea interveni pentru a le “refuza” ambilor incredintarea. Si va fi o nebunie de toata frumusetea… pentru ca un lucru e cert: italienii “tin cu dintii” de copii…
Nu incercati fara ajutorul unui avocat.
buna ziua .
poate investi inclusiv instantele romane cu o cerere privind incredintarea minorului, dar initial va trebui sa se transcrie certificatul de nastere al minorului in romania .
daca se hotaraste in acest sens, procesul din italia va trebui suspendat .
fiica mea nu este casatorita legal cu Italianul.
El a fost propus pentru decadera dion dreptul de tata de aceea sa dat copilul asistentilor sociali dar copilul a stata cu mama mereu.
A avut si act de evacuare din casa populara in care au stat titi 3.
Dar au dat-o pe ea afara spunand ca daca nu pleaca ea va fi luat copilul si va fi dus unde nu va avea voie nici sa-l vada si atunci fiica ,ea a iesit de frica fara sa fie facut un act,hotarare judecatoreasca ceva ,nimic si sta acum intr-o casa plina cu muicegai aceea e casa pe care ia dat-o primarul care este tutore,asa respecta italienii sanatatea copilului care are deja probleme cu polipi,amigdale si este alergic.Va rog sa-mispuneti ce poate sa pateasca fiica mea daca vine in tara si ni se mai intoarce inapoi caci este romanca si fiul ei la fel.multumesc

Alte discuții în legătură

Ce sa faca fiica mea in acest caz? Meuta Georgeta Meuta Georgeta 1-Fiica mea este in Italia 2-vrea sa vina acasa definitiv 3-vrea sa faca certificat de nastere Romanesc dar tatal copilului refuza sa dea actele desi nepotul ... (vezi toată discuția)
Rapire minor Florentina_A Florentina_A Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)