avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen motivare hotarare de condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen motivare hotarare de condamnare

Va rog , o intrebare: in Romania , de obicei , se respecta acel termen de 30 de zile de la pronuntare de a fi trimisa motivarea de condamnare? Sau o astept degeaba? ( mi-ar fi de folos in pregatirea apelului )
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Ka2p0n3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ka2p0n3 , utilizator 13:37, 16 Mai 2015
Vedeti ca termenul de declarare a apelului este de 10 zile şi curge de la comunicarea copiei minutei. Ulterior, după redactare vi se trimite si hotararea. Termenul nu se respecta intotdeauna.
Motivele de apel le puteti depune pana sau la termenul de judecata.
Ma scuzati ca intreb dar motivarea nu este un lucru distinct minutei de condamnare? Am primit minuta de condamnare dupa cateva zile de la condamnare , dar pe mine ma interesa motivarea. in acea minuta nu contine nici un fel de motivare doar faptele pentru care am fost condamnat si pedepsele.
Ba da, eu v-am atentionat ca termenul de declarare a apelului curge de la comunicarea minutei nu a hotararii redactate.
multumesc mult!
Daca va aflati in stare de libertate va dura destul timp pana sa fie motivata hotararea.
Trebuie sa declarati mai intai apelul si apoi vedeti si motivarea hotararii.

Alte discuții în legătură

Ce este " minuta" unei hotarari? remusaky remusaky Buna dimineata! Vreau sa stiu ce este si ce inseamna o MINUTA??mentionez ca aceasta MINUTA a fost data intr-un proces de prescriptie a pedepsei (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea apelului- hotarare necomunicata mezgageza mezgageza am fost condamnat in iunie,am declarat apel si inca nu am primit termen......pe site am vazut ca in alte dosare au facut apel dupa mine (deci in iulie si ... (vezi toată discuția)