avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea apelului- hotarare necomunicata

am fost condamnat in iunie,am declarat apel si inca nu am primit termen......pe site am vazut ca in alte dosare au facut apel dupa mine (deci in iulie si septembrie) si ei deja au termen.....de ce depind primirea termenului de judecata? inca nici nu am primit hotararea motivata....
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 10:19, 19 Octombrie 2014
In primul rand, daca este vorba despre un dosar penal, sentinta nu se comunica. Stabilirea termenului de judecata depinde de multi factori, cel mai important fiind gradul de incarcare al sedintelor de judecata de la o anumita instanta.
este o sentinta penala....ceea ce nu inteleg cum este posibil ca cei care au facut apel dupa mine deja au termen
Motivul pentru care dosarul dvs. nu a fost inaintat instantei de apel este tocmai acela pe care l-ati sesizat si anume instanta de fond nu a redactat hotararea pronuntata si pe cale de consecinta nu a comunicat-o.
Dupa redactarea si comunicarea hotararii, dosarul va fi inaintat instantei de apel, iar aceasta va fixa termenul in vederea judecarii apelului si va cita partile in acest sens.
Potrivit disp. art 407 al.1 din noul cod de procedura penala hotararile penale se comunica in intregime dupa redactare.
De asemenea , potrivit disp. art 406 al.1 din acelasi cod hotararile penale se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare.
Formulati cerere pentru urgentarea redactarii hotararii intemeiata pe disp.art 406 al.1 din n.cod.de proc.pen., respect ca termenul prevazut de textul de lege a fost depasit cu mult.
Art. 407
Comunicarea hotărârii
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazul în care inculpatul nu înţelege limba română, o copie a minutei hotărârii se comunică într-o limbă pe care o înţelege. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul său.

Art. 406
Redactarea şi semnarea hotărârii
(1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare.
......................................................
deci odata primesc hotararea redactata prin posta si numai dupa aceea primesc citatia? mentin ca vreau sa plec din tara pana craciun DAR neaparat vreau sa fiu prezent in proces.....oare primesc termenul inainte de sarbatori?
Instanta redacteaza hotararea, apoi o comunica, dupa aceea inainteaza dosarul la instanta de apel, aceasta fixeaza termenul de judecata si apoi citeaza partile.
Formulati cerere de urgentare asa cum am aratat mai sus.
Despre termen... nu avem cum sa anticipam...poate da, poate nu.

Alte discuții în legătură

Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Termen redactare hotarare penala puncuskaa puncuskaa cam cat dureaza ca o hotarare in prima instanta sa fie motivata? stiu ca depinde de nr dosarelor dar un aproximativ daca se poate? (vezi toată discuția)
Comunicare hotărâre proces penal ionuthalici ionuthalici Buna ziua. Am avut un proces pe art 336, conducere sub influența alcoolului. Ieri am avut termen de pronunțare și instanta a dat soluția prin hotărâre cu ... (vezi toată discuția)