avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Stabilire in Franta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Stabilire in Franta

Locuiesc in Franta de 4 luni impreuna cu fiica mea minora si intentionez sa ne stabilim aici definitiv.
Am mers la Primarie si la Prefectura in vederea inregistrarii noastre la adresa unde locuim, dar ni s-a refuzat acest lucru, functionarii motivand ca nu au nici o obligativitate in acest sens.
Ma intereseaza care este legea sau directiva europeana care sa reglementeze sederea intr-un stat al UE, prevederile acestora pentru persoanele care depasesc 3 luni de sedere si intentioneaza sa se stabileasca definitiv intr-un alt stat, respectiv Franta.
Fiica mea imi este incredintata definitiv si irevocabil si ma intereseaza in cazul unui nou proces cu tatal ei care situatie e mai avantajoasa pentru noi: resedinta in Franta, domiciliul in Romania sau cetatean roman cu domiciliul in strainatate?
Limbajul juridic nu imi este familiar, formarea mea profesionala fiind in alt domeniu, asa incat imi cer scuze pentru eventualele greseli ale termenilor...
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 15:16, 30 Iunie 2009
Articolul 39 alin 3 lit b din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene (Contractul de la Amsterdam 1997), Recomandarea 2004/38 si probabil si legislatie interna franceza.

Conditiile concrete sunt prevazute de legislatia interna franceza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu numere straine d3ath_sm0k3 d3ath_sm0k3 Buna ziua. Planuiesc sa vin in vacanta in Romania. Detin o masina inmatriculata pe Belgia . Problema ar fi cu folia de pe geamuri. Aici nu exista acea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa sau nu ? GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, taxa auto de prima inmatriculare are temei legal sau nu? cunosc un avocat care se ocupa printre altele cu actiuni in instanta ,pentru clienti ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza crusadersshadow crusadersshadow in momentu de fata am 3 ani de cand sunt in franta si tot atata timp de cand lucrez in cadrul armatei ... mai precis al legiunii ... ma intereseaza daca dupa ... (vezi toată discuția)