Locuiesc in Franta de 4 luni impreuna cu fiica mea minora si intentionez sa ne stabilim aici definitiv.
Am mers la Primarie si la Prefectura in vederea inregistrarii noastre la adresa unde locuim, dar ni s-a refuzat acest lucru, functionarii motivand ca nu au nici o obligativitate in acest sens.
Ma intereseaza care este legea sau directiva europeana care sa reglementeze sederea intr-un stat al UE, prevederile acestora pentru persoanele care depasesc 3 luni de sedere si intentioneaza sa se stabileasca definitiv intr-un alt stat, respectiv Franta.
Fiica mea imi este incredintata definitiv si irevocabil si ma intereseaza in cazul unui nou proces cu tatal ei care situatie e mai avantajoasa pentru noi: resedinta in Franta, domiciliul in Romania sau cetatean roman cu domiciliul in strainatate?
Limbajul juridic nu imi este familiar, formarea mea profesionala fiind in alt domeniu, asa incat imi cer scuze pentru eventualele greseli ale termenilor...
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Va multumesc!
Articolul 39 alin 3 lit b din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene (Contractul de la Amsterdam 1997), Recomandarea 2004/38 si probabil si legislatie interna franceza.
Conditiile concrete sunt prevazute de legislatia interna franceza.