Sotul detine 3/8 dintr-un apartament,iar mama lui 5/8.
Presupunand ca ne cumparam noi un apartament al nostru , impozitul cum il platim?Se considera a fi impozit pentru prima sau a doua proprietate?
Impozitul se plateste de regula de un singur proprietar in cazul indiviziunii, de regula cel care foloseste bunul, urmind ca evetualele pretentii sa se rezolve cu ocazia iesirii din indiviziune. Pentru apartamentul proprietate dv. impozitul este platit de un singur sot fiind vorba de o cheltuiala comuna din timpul casatoriei
Mai nou,(din 2007), daca pe un imobil sunt 2 proprietari, la Directia de impozite si taxe, trebuie sa figureze 2 roluri fiscale separate, cu impozite proportionale cu cotele detinute
.Atentie, cotele obtinute ca mostenire, nu sunt considerate a doua proprietate!!! Cei de la impozite si taxe nu va spun acest lucruX-(, dar daca le atrageti atentia, va vor recalcula impozitul...Va spun din experienta personala, nu din auzite!
Imi raspunde si mie cineva clar si la obiect?
Am cumparat o locuinta cu sotul meu.
El mai detine 3/8 dintr-un apartament.
Pt locuinta noastra platim impozitul cafiind prima locuinta? Sau avand in vedere ca el mai are o cota din apart se considera ca fiind a doua proprietate locuinta noastra?