avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenda RATB
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenda RATB

Buna seara!

Mi s-a intamplat in urma cu cateva zile sa fiu surprins fara card in autobuz de catre 3 controlori.(am luat din greseala cardul bancarin loc de ratb) am platit 50 lei suprataxa si mi-au dat card de suprataxare fara proces verbal. cu alte cuvinte m-au inselat,,,abea ulterior am realizat asta. Unde ii pot reclama? Ptr inselaciune sau pentru ce?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:05, 15 Mai 2015
Nu se intocmeste proces verbal de constatare a contraventiei deoarece ati primit cardul de suprataxa.
Cardurile sunt inseriate similar proceselor verbale de constatare a contraventiei.

In momentul în care un călător este găsit fără titlu de călătorie valid de către agentul de control, are posibilitatea de a achita pe loc contravaloarea unui card de SUPRATAXA la tariful de 50 lei, care certifică plata suprataxei. SUPRATAXA este valabilă doar pentru călătoria cu mijlocul de transport în care s-a constatat contravenţia, până la capatul liniei. După ce călătorul coboară din vehicul, cardul de SUPRATAXA eliberat îşi pierde valabilitatea.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Argg Argg Buna ziua. Recent am calatorit cu ratb ul, si neavand bilet, am fost amendat cu 50 de ron, dindumi se o cartela de suprataxa. Problema este ca sunt din alta ... (vezi toată discuția)
Minciuni ale controlorilor ratb StueyTheKid6 StueyTheKid6 Buna ziua, De curand , am platit o contraventie RATB de 50 de ron, ( in mod corect - mi-am lasat cardul acasa, card care are calitatea de portofel ... (vezi toată discuția)