avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... URGENT - Taxa pod Fetești
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

URGENT - Taxa pod Fetești

Salutare!

Sunt într-o mare dilemă! Săptămâna trecută am șofat dinspre Constanța spre București (vineri pe la ora 14:30) trecând involuntar de stația de taxare fără să plătesc taxa de pod. A doua zi (sâmbătă), cam pe la ora 18:00 m-am întors spre Constanța și la Fetești iarăși nu am plătit taxa de pod. Era liber și nu am știut de noua lege - plata prin sms sau cahs doar la o casă.

Astăzi, din nou am plecat dinspre Constanța spre București și stația de taxare de la Fetești era la fel de liber. Am rămas chiar suprins. De ce? Pentru că în anii anteriori au fost multe situații în care trecerea a fost liberă. Am crezut că e la fel!

De la un prieten, am aflat că de fapt voi lua 2 amenzi pentru săptămâna trecută și că pe asta de astazi pot să o plătesc în 24 de ore la numite benzinării sau prin sms. Am fost la Mol, OMV, Rompetrol și Petrom, la o benzinărie nu au sistemtul, iar la alte celelalte două sistemul de percepere a taxei nu funcționa.

Știu că legea e dată pe 30 aprilie -1 mai, dar guvernul a mai păsuit șoferii o săptămână, astfel că legea a intrat în vigoare de pe 8 mai. Săptămâna trecută eu practic am trecut de doua ori pe la Fetești fără să plătesc la stația de taxare (taxa de pod), adică pe 8 și 9 mai.


ÎNTREBARE MAREEEE...

Am vreo șansă să nu primesc cele două amenzi pentru săptămâna trecută de pe 8 și 9 mai??? Ce aș putea totuși face???
E și chestia că sistemtul din benzinării de taxare nu merge... cinevade la o benzinărie a zis azi că au returnat sistemtul acum o săptămână că nu mergea...

Asta de astăzi e OK dăcă o plătesc în 24 de ore prin sms?




Aștept un răspuns urgent!!! Mulțumesc foarte mult!!!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:13, 16 Mai 2015
Le platiti pe toate acum si apoi vedeti ce va fi!

Daca vei primi prin posta vreo amenda acasa, contactati atunci rapid un avocat si incercati sa gasiti impreuna argumente pentru contestare la instanta.
Justificarea ca ati trecut "involuntar" prin punctul de taxare fara sa achitati taxa sau ca nu ati cunoscut legea nu va tine in instanta!

Cea de vineri o puteti achita prin sms pana sambata la ora 24.00.

www.avocatnet.ro/content/art...

Chiar si in conditiile in care sa consideram ca nu urmariti sub nicio forma stirile la radio, tv, internet, presa scrisa, etc. zona de taxare a fost ticsita de indicatoare de orientare catre benzile "cu plata" (cele cu bariera) si benzile "fara plata"(cu bariera ridicata dar cu taxa platita in benzinarii sau prin sms).

[ link extern ]

Guvernul face pomeni electorale dar niciodata in timpul saptamanii!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pod fetesti cristirz cristirz Buna ziua. Acum o luna am fost cu familia la mare. Am urmat instructiunile de plata de pe panourile de informare de pe A2. Am optat pentru plata ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda taxa pod fetesti din cauza nerespectării programului de încasare a taxei Silvian M. Silvian M. Conform informatiilor oficiale CNAIR prezente pe panourile de pe autostradă, în pliantele tipărite și în anunțurile online, pentru două treceri ... (vezi toată discuția)
Am platit trecere pod fetesti benzinarie mol, am fost amendat, am fost inselat bobemihai bobemihai Buna ziua. Daca nu am postat in aria corecta rog mutarea ei, multumesc Este o problema ciudata si putin complicata voi incerca sa explic cat mai clar cum ... (vezi toată discuția)