avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Extindere datorii sot sotie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Extindere datorii sot sotie

Buna ziua,
As dori o parere la urmatoarea situatie:
- in urma cu 6 luni am fost nevoit sa declar insolventa la o firma la care eram asociat. in urma insolventei si a situatiei financiara proaste a firmei si a incapacitatii de a mai rambursa cateva credite contractate atat pentru firma cat si personale am ramas cu foarte multe datorii personale catre banci.
- intrebarea mea este in ce masura aceste datorii se pot extinde catre viitoarea sotie , in urma casatoriei sau in cazul de deces al meu dupa casatorie.
Mulrumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:25, 17 Mai 2015
1. Creditele contractate de dvs personal si pe firma inainte de casatorie vor afecta partea dumneavoastra de patrimoniu - bunurile dobandite in timpul casatoriei, in cazul comunitatii legale de bunuri, sunt bunuri comune ale sotilor. Partea sotiei de bunuri nu este afectata. In cazul decesului, ulterior casatoriei, banca are dreptul sa se indrepte si impotriva partii mostenita de sotie din bunurile dvs. Dar sub nici o forma spre ale ei, cat timp nu a fost parte in contract.

2. Luati in calcul comunitatea de bunuri separata - adica, sa fiti casatoriti, dar fiecare cu proprietatile lui. Si pe bunurile pe care doriti sa fiti coproprietari, nimeni si nimic nu va opreste.
CristianMazilu a scris: comunitatea de bunuri separata -

D-nule mediator o asemenea notiune nu exista reglementata in legislatia noastra.

Datoriile contractate inaintea casatoriei va sunt proprii si raspundeti cu bunurile dvs.

Sotia poate raspunde in cazul decesului dvs, dar doar in limita bunurilor mostenite. In caz de divort aceste datorii preexistente casatoriei nu se supun partajului.

In functie de situatia dvs concreta este de luat in calcul si separatia de patrimonii, doar la dobandirea unui bun sau ca regim matrimonial general.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua legat de regimul separatiei de bunuri si conventia ... Laura_89 Laura_89 Buna ziua Legat de regimul separatiei de bunuri si conventia matrimoniala de la notar: -un sot are credite si celalalt sot un imobil dobandite inainte de ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)