avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

fica mea trebuie sa nasca peste 3 saptamani .Pe certificatul de nastere in locul tatalui o sa fie o liniuta,pot eu ca tata al ficei mele sa ma trec ca si tata al copilului ei?va multumesc
Cel mai recent răspuns: kati-lina , utilizator 14:48, 18 Mai 2015
ca sa fiti trecut pe certificat ca tata, inseamna sa recunoasteti ca acel copil e al dvs, mai departe.. ganditi si dvs.
daca vreti sa il adoptati , fiica dvs nu ii va mai fi mama. Cititi legea adoptiei si vedeti in ce conditii puteti adopta.
[ link extern ]
Lasati lucrurile asa cum sunt.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Daca va treceti dvs. pe certificat -mai pe inteles ar trebui sa mergeti cu fiica dvs. la starea civila si sa declarati ca recunoasteti copilul iar fiica dvs. sa declare ca este de acord- ceea ce ar insemna sa recunoasteti ca ati fi intretinut relatii cu propriul copil. Iar daca dvs. si sotia adoptati copilul fiicei dvs., acesta ar deveni frate/sora cu mama lui(fiica dvs.). Alegerea va apartine.
Mai bine sa il luati in plasament pe motiv ca fiica dv nu se descurca singura si primiti si bani de la stat pentru aceasta pentru mai mult timp si nu numai pentru 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a-mi lasa fica in custodia concubinului dobric dobric buna seara as vrea sa stiu care este procedura in cazul in care m-am despartit de concubinul meu iar in certificatul de nastere al ficei mele nu este trecut ... (vezi toată discuția)
Mostenire maia1956 maia1956 Sintem trei frati proveniti din doua casatorii dupa tata........fratii mei sint de acord sa imi primesc o parte de mostenire.......mentionez ca mama vitrega ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al copilului adi1234 adi1234 buna ziua , as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie . am cunoscut o fata care are deja un copil de 2 ani , iar pe certificatul ... (vezi toată discuția)