Sintem trei frati proveniti din doua casatorii dupa tata........fratii mei sint de acord sa imi primesc o parte de mostenire.......mentionez ca mama vitrega este in viata iar tatal a decedat.....as dorii sa fac actele la notar pe numele ficei mele si doresc sa stiu de cine am nevoie la notar pentru a transfera mostenirea pe numele ficei mele........ma refer la mostenitori........mama vitrega, sora ,fratele,si eu.....multumesc
Cand mergi la notar o sa te lamureasca el, in principiu de toti mostenitorii lui de cujus. Iar tu vei face mai apoi o tranzactie, prin care treci respectivele bunuri pe fiica ta. Fiica ta nu poate veni la succesiune, intrucat vii tu, si nici nu poti renunta la succesiune in favoarea ei.
Nu era nevoie de acordul fratilor dumneavoastra pentru a va mosteni tatal, sper ca stiti asta.
Veti mosteni in nume propriu, ulterior veti alege cea mai buna solutie pentru a transfera dreptul de proprietate fiicei dumneavoastra. Nu se poate transfera direct acesteia, asa cum a spus si F-X1.
In opinia mea, nu contractul de tranzactie este cel care trebuie incheiat. Nu exista un conflict intre tata si fiica, ce se poate solutiona prin concesii reciproce si deci contractul de tranzactie nu indeplineste conditia cauzei.
Mostenire - succesiune
simao
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos.
Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)