avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot vedea o sentinta pronuntata in sedinta publica?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot vedea o sentinta pronuntata in sedinta publica?

Buna ziua!

Intrebarea mea este daca eu, ca simplu cetatean, pot vedea continutul unei sentinte , pronuntata in sedinta publica, FARA SA FIU PARTE IN DOSAR!

Ca sa intelegeti exact situatia , va dau cateva detalii:

Locuiesc intr-un bloc, din sectorul 2 al capitalei, care are o Asociatie de proprietari. Aceasta Asociatie este condusa de o doamna presedinte care are o atitudine discretionara, nu prezinta niciun document referitor la situatia financiara a blocului, nici macar un extras de cont. Noi banuim ca si-a insusit niste bani din contul Asociatiei, fara sa aiba acest drept.

Am facut o verificare pe www.portal.just.ro , la judecatoria sector 2 , si am gasit ca a fost condamnata (cu suspendare) pentru furt. Tot acolo am gasit ca a facut recurs la decizia de condamnare a judecatoriei sectorului 2, recurs care a fost judecat de catre Curtea de Apel Bucuresti, instanta superioara, in aceasta speta.

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o definitiv, tot cu suspendare.

E numele ei pe www.portal.just.ro Dar acest site, din motive lesne de inteles, nu publica si adresele partilor din dosare , ca atunci ar fi lesne de aflat pentru noi daca e vorba de Doamna X sau nu (nu dau numele ei decat daca imi cereti).

Pe langa toate astea, in discutiile din bloc, cu noi, cu locatarii, Doamna X (presedinta), foloseste o multime de termeni juridici, o multime de citate si trimiteri la legi, semn ca a avut contact cu legea (ea are alta pregatire teoretica si profesionala, nu are legatura cu dreptul).

Concluzie:

Pot vedea continutul sentintei de la Curtea de Apel sau de Judecatoria S 2? Asta ne-ar ajuta pe noi locatarii, sa vedem daca e vorba de ea, ca sa o putem schimba....si sa vedem de ce nu ne arata nici macar un extras de cont de la contul Asociatiei de Proprietari.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 15:10, 17 Mai 2015
Daca cunoasteti numar dosar,parti,puteti accesa site-ul instantei si puteti afla solutia dispusa de instanta
Nefiind parte in cauza nu puteti sa aveti acces la incheierile de sedinta si motivatia instantei
Pentru a vedea documentele asociatiei de proprietari ati parcurs procedura prevazuta de disp L nr 230/2007 art 10 ?
Noi banuim ca si-a insusit niste bani din contul Asociatiei, fara sa aiba acest drept.

Banuiala dvs se poate confirma sau nu,in baza unui raport financiar contabil realizat de catre cenzorul/comisia de cenzori din cadrul asociatiei de proprietari sau prin expertiza financiar contabila executata de expert contabil
Totodata pentru a lamuri suspiciunea,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie in temeiul disp L nr 230/2007 art 55
Succes !
In 6 luni , de cand este presedinte, a schimbat 4 firme de cenzorat, de fiecare data pe furis, fara sa anuntenici macar comitetul.

Nu stim ce sa facem!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de bloc demisioneaza dar refuza sa dea un raport cu situatia financiara a blocului androidu androidu Buna ziua. Presedintele de bloc la sedinta si a depus demisia insa noi ,locatarii am cerut un raport cu situatia financiara a blocului cu semnatura lui, ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Ce program trebuie sa aiba caseria asociatiei de locatari si ce locatie ? daniela09021968 daniela09021968 Buna ziua, Cu toate că în legislaţia privind funcţionarea asociaţiilor de locatari nu se prevede clar un orar de funcţionare a casieriei, se recomandă ... (vezi toată discuția)