avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

Detin un P.F.A pe care nu l.am folosit, exista si atat.Intrebarea mea este daca am dreptul la somaj, daca firma unde am actuat, m.a disponibilizat prin desfiintarea postului.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgmm11 , utilizator 11:24, 17 Mai 2015
Potrivit Legii nr.76/2002 , puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare (maxim 500 lei).

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 - sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
art.15 alin.(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege:
a) activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii;

b) exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale;
c) exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de catre zilieri;
d) activitati desfasurate de persoane fizice in urma carora se realizeaza venituri din agricultura, silvicultura sau piscicultura conform art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) activitati in urma carora se realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor conform art. 61 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

In speta, pentru a cumula sau beneficia de indemnizatia de somaj, veniturile realizate in calitate de PFA nu trebuie sa depaseasca valoarea de 500 lei.
Multumesc!Nu realizez nici un fel de venituri cu P.F.A-ul!
In speta, veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie somaj? filipf16 filipf16 daca am fost disponibilizt cu articol de somaj pot beneficia de indemnizatie de somaj daca mai lucrez la alt angajator cu carte de munca doua ore pe zi si am ... (vezi toată discuția)
Pierdere somaj marian852 marian852 este posibil sa dau banii primiti de la somaj inapoi pentru o conventie civila pe o perioada de 3 luni cu venituri de 1 leu ? (vezi toată discuția)