avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lege energiei electrice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lege energiei electrice

As dori sa-mi spuneti care este articolul si legea care obliga societatile comerciale de tip srl sa incheie contracte in vederea consumului de energie electrica.Stiu ca orice consum de energie care nu este destinat consumului casnic se contracteaza si tarifeaza diferentiat.Care este baza legala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:40, 17 Mai 2015
Baza legală de tarifare, actualmente, este Legea 123/2012.
Cu privire la tarifare aceasta se referă la așa numitul "serviciu universal"" care cuprinde consumatorii casnici și non-casnici, cu un numar de salariati mai mic de 50 si o cifra de afaceri anuala sau o valoare totala a activelor din bilantul contabil conform raportarilor fiscale anuale care nu depaseşte 10 milioane de euro, la un nivel de calitate si la preturi rezonabile, transparente, usor comparabile si nediscriminatorii
Cliențíi care vor fi identificațí ca atare vor trimite documentele solicitate în termen de 10 zile și acestea vor trebui actualizate la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 27/2022 energie electrică sile70000 sile70000 Buna ziua, Ma puteti, va rog, lamuri in legatura cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2022? Fac parte din categoria clientilor casnici al caror ... (vezi toată discuția)
Companie electricitate - furt la "tariful cr2"? nicu istrate nicu istrate stimate doamne, stimati domni, am preluat (ca urmare a decesului tatalui meu) un contract de furnizare a energiei electrice pe care l-am semnat la filiala ... (vezi toată discuția)
Recalculare retroctiv factura enel - ilegal ? BX BX O proprietate avand contract social cu ENEL a fost vanduta in urma cu 5 ani catre un nou proprietar. Noul proprietar a primit recent notificare de a incheia ... (vezi toată discuția)