avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL suspendat cu data de 1 mai 2009 Cum este cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL suspendat cu data de 1 mai 2009 Cum este cu Forfetarul

Am o societate a carei activitate a fost suspendata la Camera de Comert cu data de 1.05.2009. La finante mi s-a spus ca se suspenda numai cu incheierea trimestrului. ok. In trim.II sociatatea a avut activitate o luna. Profitul este pierdere pe acea luna. Impozitul minim este de 367RON. Societatea nu are nici un ban, decat pierdere, nu are nimic ce s-ar putea valorifica, ob.inv., mf. sau bani in banca. Ma bucur ca am reusit sa platesc datoriile pe care le avea firma. Daca nu platesc impozitul, ce se intampla? Societatea de fapt nu mai functiona cu data de 1.05.2009, am hotararea judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:30, 30 Iunie 2009
Daca societatea este suspendata la registru cu data de 01.05.2009 , atunci nu datorati impozit minim .
In legatura cu "suspendarea de la finante "- probabil va referiti la regimul derogatoriu ? asta insemnind ca nu veti mai avea obligatie de depunere declaratii. Nu are legatura cu impozitul minim .
Daca nu platiti un impozit , atunci se calculeaza majorari. Observati ca nu am spus de imp . minim , pentru ca pe acesta nu-l datorati, societatea fiind suspendata la registru.
Dar aveti obligatia de declarare ,pina cind vi se va aproba regim derogatoriu; vorbiti cu contabilul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 34/2009 dandynro dandynro am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic (vezi toată discuția)
Plata imp forfetar zdb zdb cand se plateste anul asta prima transa din impozitul forfetar? cat se plateste, adica pe cate luni se ia in calcul: incepand din mai sau din ianuarie? mai ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)