avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Sunt dupa un divort ,dupa 35 de ani de casatorie ,fara copii ,divort intenteat de catre sotie , pronuntare care inca nu este definitivea. Desfacut casatoria din vina ambelor parti . Urmeaza partajul . Inainte de casatorie nu am avut nimic , nici eu si nici sotia . In timpul casatoriei am cumparat un apartament cu un credit de la cec . Conform contractelor de credit sotia primeste un imprumut de 8% din valoarea apartamentului pe o perioada de 5 ani, iar eu 92 % pe operioada de 25 de ani . Au fost perioade cand sotia nu a avut sevici si eu am platit si ratele ei. Dupa 3 ani si ceva platesc integral apartamentul , inclusive creditul ei . Eu aveam venit mai mare din diferite activitati agricile , S.R.L. etc. am primit diferite imprumutri de bani pe care nu trebuia sa rambursez , am mostenit casa – teren pe care am vandut si bani obtinut am folosit pentru casa . Am schimbat apartamentul cu o casa plus diferenta de bani , sume pe care am platit singur pentru ca sotia nu a avut service . La adresa unde am casa am avut si sediul social a unei societati comerciale iar o parte din cheltuielile de intretinere , renovare , reperare etc. a suportata societatea , Sotia a avut un venit care nu acoperea de multe ori nici contravaloarea cheltuielilor de intretinere . Lucreaza la un supermarket , de 5-6 ori pe luna mergea la coafura – cosmetic . De multe ori observam ca lipsesc bani din casa si nu putea justifica lipsurile . De multe ori am surprins ca ajuta pe fratele ei , pe soara ei cu diferite lucruri , posibil ca si cu bani , unul dintre motivele divortului a fost si aceasta problema . Acuma la partaj sotia solicita 5o% din valoarea casei si din bunurile . Va rog sa-mi spuneti , se tine cont de contributia fiecaruia la dobandirea , itretinerea , imobilului , in ce procent ?
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 14:16, 20 Mai 2015
Se pare ca ea are dreptul la jumatate.
Daca aveti cum dovedi ca ati mostenit anumite sume de bani sau imobile pe care le-ati vandut si cumparat casa respectiva este posibil sa obtineti un procent mai mare de 50% din bunurile partajabile. Angajati un avocat.
Depinde de contributii si de dovezi. Adunati probele si faceti repede o reconventionala. A inceput dosarul deja? Sau cere 50% asa, in discutii?
Buna ziua !
Nu a inceput inca procesul . Pretentile de 50 % , sunt numai conform discutiilor .
Am inteles ca urmeza sa depuna actiunea , dar incearca sa afle pozitia mea , sau pretentile mele , valoarea patajabila pentru timbraj .
Discutiile cu privire la impartirea bunurilor comune le puteti duce si in cadrul medierii. Medierea este posibila si dupa inceperea unui proces in instanta.

Alte discuții în legătură

Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta? adrian_1981 adrian_1981 sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)
Divort anielles anielles am avut o casa mostenire de la bunici in urma casatoriei...dupa 3 ani de la dobandirea acestei case, m'am casatorit si ne'am mutat intr'un ... (vezi toată discuția)