avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea. Motiv de plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea. Motiv de plangere penala?

Buna ziua,

Locuiesc impreuna cu mama mea si cu fratele de 29 de ani. Desi nu a fost niciodata prea echilibrat psihic (nu se afla sub niciun fel de evidenta in sensul asta) in ultima vreme fratele a inceput sa imi faca amenintari cu moartea din senin si fara niciun motiv clar. Cand il intreb de ce face asta nu se justifica. Il cunosc suficient de bine incat sa ii iau amenintarile in serios. In urma cu doi ani, a intrat cu o masina intr-un stalp incercand sa omoare catelul bunicilor. Daca are vreo importanta, sunt de parere ca arunca vina pentru insuccesul lui total asupra familiei, in special a mea, incapabil de orice forma de auto-reflexie.
Am mai avut conflicte care au degenerat in altercatii fizice insa macar in trecut isteria lui avea un motiv declansator. Cum nu are niciun fel de venit, nu se poate muta din casa.

Din cate stiu, genul acesta de situatii nu sunt tratate cu foarte mare seriozitate de politie. Dar este posibil sa fie internat fortat intr-o clinica de boli psihice fara sa incalce flagrant legea?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 22:41, 18 Mai 2015
Fratele dvs este cunoscut ca fiind suferind de vreo afectiune?
Faceti precizarea
in trecut isteria lui avea un motiv declansator.
,este cunoscut ca fiind suferind de respectiva afectiune ?
Aspectele precizate de dvs =amenintari cu moartea,tentativa de omorare caine in varianta intrarii cu masina intr-un stalp,sunt actiuni care ar trebui sa determine familia la precautie si atentie sporita ,sa desfasoare control medical de specialitate,eventual tratament sau chiar institutionalizare in unitate de profil
Plangerea penala nu solutioneaza starea de sanatate si comportamentul fratelui dvs
Mai mult ,o eventuala plangere penala ar putea genera actiuni in detrimentul reclamantului
Prioritar este ca familia sa desfasoare demersuri concrete pentru control medical,tratament,etc
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
ynocentta, utilizator
nu se afla sub niciun fel de evidenta in sensul asta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la politie sa expuneti problema.
Daca va creaza temere ar fi bine sa aveti si avocat care sa se ocupe de caz.
Nu e obligatoriu sa aiba acte medicale ca sa va omoare iar politia nu prea se implica in astfel de probleme decat dupa ce are loc un omor...
Este complicata situatia in care va aflati.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mergeti la politie sa expuneti problema.
Daca va creaza temere ar fi bine sa aveti si avocat care sa se ocupe de caz.
Nu e obligatoriu sa aiba acte medicale ca sa va omoare iar politia nu prea se implica in astfel de probleme decat dupa ce are loc un omor...
Este complicata situatia in care va aflati.

Chiar ti-ai baga fratele la puscarie domnule avocat , esti tare rau de tot , ce inima de piatra ai ... macar ajuta omul sa il interneze in spital de specialitate ( ospiciu ) , controale ... nu hop / top puscarie ...

PS : Cred ca asa ar face domnia dumneavoastra = domnule avocat , inveti omul sa comita un cazier si o condamnare la propriul frate , hm , interesanta mentalitate .
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
ContSters331166, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu fac ceea ce cred ca este corect a se face.
Daca omul poate omora un alt om e bine sa se evite asa ceva.

Probabil ca acest aspect nu l-ati inteles.
Decat sa moara un om mai bine sa ramana in viata si nu cred ca puteti avea opinie contrara pe p astfel de opinie...

Alte discuții în legătură

Atac la persoana ioana_adeel ioana_adeel buna seara...va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema ....am de a face cu o persoana instabila psihic....primesc amenintari...sunt urmarita ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. poate fi acest fapt motiv de divorț? Miky09 Miky09 Soțul are o problemă psihică (maniaco-depresiv) Poate fi aceasta motiv de divorț? (vezi toată discuția)