avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atac la persoana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atac la persoana

buna seara...va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema ....am de a face cu o persoana instabila psihic....primesc amenintari...sunt urmarita ...agresata psihic si hartuire la propriu...aceasta persoana are dosar la politie si plangeri ...politia imi spune ca nu are ce ii face ....doar primeste amenzi...este nesanatoasa ..kand a fost chemata la sectie ...i-a injurat pe poltisti a aruncat scaunele si a fugit pur si simplu de acolo ...nu pot avea o viata linistita...nu vreau sa traiesc cu frica ...ca poate maine ma trezesc cu cutitul in spate..am dovezi mesaje pe telefon cu amenintari cu moartea...este o persoana nesanatoasa ..obsedata....politia mi-a spus ca nu pot rezolva ...decat sa ii dea amenzi...ce sa fac sa astept sa ma omoare iar abia apoi sa-i dovedesc vinovatia? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:50, 1 August 2010
Sesizati autoritatile sa ia fata de aceasta persoana masura de siguranta a obligarii la tratament medical sau la internare medicala, intrucat prezinta pericol pentru societate.
av.M.Hornea
cand o persoana e bolnava psihic ...degeaba...autoritatile daca vor lua masuri de ex. pt obligare la tratament medical...sau internare....va reactiona si ma urat ...cum pot dovedi ca este nesanatoasa si sa fie direct internata?...pentru ea nimic nu conteaza a spus ca ma va omora si nu conteaza daca va face puscarie...provine dintr-o familie de puscariasi..alcoolici si nebuni de-a dreptul...are legaturi cu tot felul de drogati ..politia o are in vizor ...nu te poti intelege cu acel om in nici un fel..daca a-ti vedea aceea persoana nu v-ar venii sa credeti..multumesc pentru raspuns
Din pacate sau din fericire nu dvs. trebuie sa dovediti. Se va face un examen medico-legal asupra acestei persoane de catre Directia de Sanatate si aceasta va stabili daca e vorba despre tratament sau despre internare medicala. Insa trebuie sa existe o infractiune savarsita de aceasta. Macar sa se fi dispus inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare. Abia atunci se pot lua masuri .
Ca de obicei in Romania..abia dupa ce-ti da in cap...se iau masuri...#-o
av.M.Hornea
faceti o plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire. soleil8 soleil8 Buna ziua V-as fi extrem de recunoscator daca mi-ati da cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie in care este o persoana apropiata mie. Pe scurt, ... (vezi toată discuția)
Internare alcoolic/bolnav psihic prin ordin judecatoresc. ContSters181793 ContSters181793 Tatal meu este de aproximativ 15 ani alcoolic. A distrus casa in nenumarate randuri (spart, aruncat pe geam tot ce se putea), ne-a dat afara de cateva ori si ... (vezi toată discuția)
Hartuire vetx vetx sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)