avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu avocat

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este in general cuantumul onorariului unui avocat pentru un proces de partaj (implicata in partaj aprox suma de 80000Euro) si daca exista obligatia clientului de a achita intreg onorariul stabilit in luna in care s-a depus dosarul la judecatorie. In cazul meu dosarul a fost depus pe 06,06,2009, am achitat jumatate din onorariu , termenul a fost stabilit la 01,10,2009 si avocatul imi solicita plata restului de onorariu ca trebuie sa obtina nu stiu ce hartie...nu am inteles foarte bine...
Astept cu nerabdare un raspuns pentru a stii ce am de facut...

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: manearaul , utilizator 11:39, 30 Iunie 2009
Onorariul este negociabil si trebuie avute in vedere mai multe elemente.
Deci, de la caz la caz.
Daca aveti trecuta in contract data la care veti achita transa a doua, inseamna ca atunci trebuie sa o achitati.
nu am nici un contract...doar mi-a spus ca trebuie data la judecatorie nu stiu ce hartie (sau declarata plata) ca altfel nu se inregistreaza dosarul...sau ma rog...va dati seama ca nu ma pricep...
dl user, in momentul in care ati angajat acest avocat sa va reprezinte in instanta pt procesul de partaj, in mod normal trebuia sa incheiati un contract de reprezentare juridica.
iar in cuprinsul contractului, la onorariu se specifica daca plata acestuia se face integral, sau esalonat .
daca ati cazut de acord ca plata onorariului sa se faca la o anumita data, at avocatu va poate pretinde intreg onorariul .
daca ati stabilit ca veti plati onorariul in transe , at nu mai tb sa achitati si restul tot acum .

repet, depinde de cum ati stabilit dvs si avocatul ales .

iar cuantumul unui onorariu depinde de complexitatea fiecarui caz in parte si de regula, fiecare avocat percepe onorariile sale, deci este confidential acest lucru .
va multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract asistenta juridica ContSters203313 ContSters203313 Buna seara! Cand apelezi la un avocat, clar ai incredere in corectitudinea acestuia, iar bunele intentii, ale acestuia, nu se pot pune la indoiala, ... (vezi toată discuția)
Partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile Ana61 Ana61 Situatia: Divort incheiat cu martori fara acordul si prezenta sotului si acum urmeaza partajul fara copii, fara acordul sotului din nou. In afara de plata ... (vezi toată discuția)
Preturi iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Va rog pe acesta cale sa imi oferiti niste preturi pt un proces de iesire in indiviziune pt o garsoniera situata in Bucuresti , Vitanul vechi. ... (vezi toată discuția)