avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile

Situatia: Divort incheiat cu martori fara acordul si prezenta sotului si acum urmeaza partajul fara copii, fara acordul sotului din nou.
In afara de plata taxei de timbru de 3%, am inteles de la un prieten ca mai trebuie facuta o evaluare a bunurilor mobile si imobile de catre un evaluator pentru partaj Cam cat costa aceasta evaluare?
Taxa de 3% e singura pe care o stiu. Ce alte costuri mai exista in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:36, 22 Ianuarie 2011
va trebuie sa achitati onorariul expertizei. in rest, alte costuri nu mai sunt.
ma intereseaza cam cat inseamna aceasta expertiza pentru ca am auzit ca poate fi de 10% din valoarea bunurilor. Chiar asa de mult costa?
Partajul de bunuri comune implica urmatoarele costuri:
-taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile si timbre jud. la valoare.
-onorariul expertilor-cuantumul onorariului acestora uramand a fi stabilite de catre instanta,
-in functie de componenta masei partajabile se vor efectua si expertizele care pot fi diverse-pentru constructii-expertiza constructor, pentru bunuri mobile -expertiza evaluare bunuri mobile, pentru masini -expertiza auto etc.,
-apoi, pe langa expertii numiti de catre instanta prin tragere la sorti, aveti posibilitatea si este chiar indicat sa va alegeti si experti consilieri, iar pentru acestia veti achita separat un alt onorariu si
- onorariul avocatului- pentru ca este imperios necesar sa beneficiati de consiliere juridica in astfel de litigii.

Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare locuinta vasilescugabri vasilescugabri sotul meu detine o locuinta ( in care locuim) este jumatate mostenita iar cealalta jumatate oeste a amandoura.Mai exact este o vila cu p+1 si teren cam ... (vezi toată discuția)
Proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri ContSters145300 ContSters145300 Buna seara, Stie cineva cat ar costa ,aproximativ un proces de partaj(la tribunal pt. ca partea adversa nu este de acord cu unul amiabil),pt. o locuinta de ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar dupa divort Borza Borza Buna Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc (vezi toată discuția)