avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri

Buna seara,

Stie cineva cat ar costa ,aproximativ un proces de partaj(la tribunal pt. ca partea adversa nu este de acord cu unul amiabil),pt. o locuinta de aprox.24.000 euro(minim apreciat de notar,insa poate fi si mai mult,nu stiu cum se apreciaza).
E taxa de timbru, si altceva? experti evaluatori,executori,ceva?Trebuie si avocat,musai?Sau fara e mai rau?


Multumesc,


Seara buna!
ar trebui sa achitati taxa de timbru pe care o va fixa instanta de judecata in urma evaluarii imobilului de catre dvs si ar mai trebui sa achitati costul unei expertize daca partea adversa contesta pretul estimat de dvs al casei. preferabil ar fi sa va angajati si avocat.
Multumesc frumos.Taxa de timbru este cumva 3% din bunul evaluat?
Avocat o sa aleg,daca spuneti ca e mai bine.
Taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile si timbru jud. la valoare.
Alte cheltuieli:
-onorariu avocat,
-in functie de componenta masei partajabile expertize de specialitate, daca impartiti doar un imobil, expertiza constructor, deci onorariu expert constructor,
- apoi, recomandabil este pe langa expertul desemnat de instanta, sa va alegeti si dvs un expert constructor consilier-deosebit de util in astfel de procese, deci onorariu expert consilier.
Angajati avocat.
Cheltuielile de judecata se recupereaza de la partea adversa , se platesc in rate, procesele dureaza foarte mult asa ca nu este chiar imposibil sa suportati costurile. Curaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile Ana61 Ana61 Situatia: Divort incheiat cu martori fara acordul si prezenta sotului si acum urmeaza partajul fara copii, fara acordul sotului din nou. In afara de plata ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar dupa divort Borza Borza Buna Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc (vezi toată discuția)
divort in anul 2012- partaj neefectuat- costuri Decaterina Decaterina Buna ziua. Am divortat in 2012 si nu am facut partajul . Il pot face acuma ? Si cat mar costa. Va multumesc ! (vezi toată discuția)