avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul voluntar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul voluntar dupa divort

Buna
Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc
Costurile sunt:
-taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile,
-onorariu experti- in cadrul procesului de partaj se efectueaza expertize de specialitate in functie de componenta masei partajabile,
-daca partajati doar un apartament se va efectua doar o expertiza constructor.
-onorariu expert consilier ( daca optati),
-onorariu avocat ( daca optati).
ar trebui sa platiti taxa de timbru in valoare de 3% din valoarea de piata a imobilelor care fac obiectul actiunii de partaj.
Titlul dvs. este partaj voluntar, daca doriti un partaj voluntar, adica va intelegeti cu fostul sot, puteti incheia un astfel de partaj la notariat.
Multumesc, dar am inteles ca taxele pentru partajul imobiliar prin instanta costa mai putin.
Daca se face un contract de partaj voluntar in fata notarului prin care unul din fostii soti este de acord ca imobilul sa-i fie atribuit in totalitate celuilalt sot care ar fi costurile?
Ati inteles gresit, din pacate la instanta ,acum sunt mai mari decat la notariat.
Inainte de modificarea legii taxelor de timbru taxa de timbru pentru partajul de bunuri comune era de 19.00 lei si acum iata diferenta.

Alte discuții în legătură

Proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri ContSters145300 ContSters145300 Buna seara, Stie cineva cat ar costa ,aproximativ un proces de partaj(la tribunal pt. ca partea adversa nu este de acord cu unul amiabil),pt. o locuinta de ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Robertx Robertx Buna ziua, la divort partajul este obligatoriu daca exista vreun bun imobil (ex: o garsoniera) ? De exemplu daca divortul se face amiabil, se face ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)