avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul voluntar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul voluntar dupa divort

Buna
Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc
Buna ziua!
Si eu cred ca v-ar avantaja mai mult, in situatia dumneavoastra, un partaj la mediator, asa cum spunea si colegul meu mai sus. Adica, nu ocoliti instanta, dar lucrurile pot sa se rezolve mai rapid, confidential, fara prea multa ”zarva” si cu costuri mult mai mici. Astfel, mai intai partile se adreseaza instantei de judecata, apoi medaitorului, iar dupa ce incheiati acordul de mediere, acesta se poate depune la instanta pentru incuviintare si concomitent puteti solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3%), daca aceasta s-a achitat. Informati-va inainte de a lua o decizie, informarea si consilierea la mediator este gratuita.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj dupa 8 ani de divort,costuri ContSters145300 ContSters145300 Buna seara, Stie cineva cat ar costa ,aproximativ un proces de partaj(la tribunal pt. ca partea adversa nu este de acord cu unul amiabil),pt. o locuinta de ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Robertx Robertx Buna ziua, la divort partajul este obligatoriu daca exista vreun bun imobil (ex: o garsoniera) ? De exemplu daca divortul se face amiabil, se face ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)