avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare raport de expertiza topo
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare raport de expertiza topo

cum se poate anula un raport de expertiza topo intr-un dosar de granituire in conditile in care procurorul nu a acceptat probe si a dispus n.u.p. ped de art. 260 C in temeiul art.228 alin.6 C.proc.pen raportat la art.10 lit.d.C proc.pen
Cel mai recent răspuns: dinustefan , utilizator 11:34, 21 Mai 2015
Instanţa nu este legată de concluziile din raportul de expertiză, acestea constituind numai elemente de convingere, lăsate la libera apreciere a judecătorului, ca, de altfel, şi celelalte mijloace de probă. însă, pentru a se putea exercita controlul judiciar, este necesar ca soluţia instanţei în această privinţă (primirea sau nu a concluziilor expertului) să fie motivată, mai ales atunci când, ajungând la alte concluzii pe baza celorlalte probe administrate în cauză, instanţa înlătură raportul de expertiză ca fiind neconvingător sau îl reţine, deşi una din părţi a cerut înlăturarea lui.
Raportul de expertiză, fiind un act de procedură, va putea fi anulat dacă vătămarea pricinuită unei părţi nu poate fi înlăturată decât prin anularea raportului de expertiză ce a fost întocmit cu încălcarea prescripţiilor legii.

Pentru a se efectua o expertiza tehnica judiciara, aceasta trebuia ceruta de una din partile in dosar, de instanta sau de catre procuror.
Ce motive ar putea exista pentru ca instanta sa nu tina cont de concluziile raportului, daca a aprobat efectuarea acesteia, a acceptat raportul (expertul a raspuns la toate obiectivele fixate de instanta) si a dispus plata expertului pentru activitatea desfasurata.
Dand NUP, dupa parerea mea, procurorul de caz, la un anumit moment a cerut efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Numai daca expertiza nu a raspuns obiectivelor fixate prin ordonanta procurorului, acesta nu ar fi tinut cont de concluziile din raportul de expertiza.
Pornind de la obiectul acțiunii arătat de forumist și din motivarea procurorului reiese că s-a dat nup deoarece faptei îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii și prin urmare nu avea de ce să-l intereseze pe procuror expertiza.
Dacă instanța consideră că expertiza nu este relevantă nu o omologhează. Pe de altă parte, chiar la data când s-a efectuat expertiza, aveți dreptul să faceți comentarii, care se treceau în pv. și mai apoi se poate solicita completarea acesteia ,
instanta a tinut cont de raport, a respins efectuarea unei contraexpertizae ,consilier expert,introducerea primariei in proces ,pe extra judiciar dovedesc adevarul pe judiciar nu.
am solicitat in toate cazurile raport de expertiza ;identificarea proprietati in teren conform actelor de proprietate ;dar s-a respins

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna seara Bunica mea (in varsta de 99 ani) se judeca cu ANRP-ul pentru despagubiri (Legea 9/1998) deoarece prin decizia emisa ii acordau despagubiri numai ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Rog pareri in urmatoarea speta: La partaj bunuri comune s-a cerut expertiza de evaluare a unui imobil.Cum trebuie sa procedeze expertul in cazul ... (vezi toată discuția)