avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune indreptata impotriva mostenitorilor legali
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune indreptata impotriva mostenitorilor legali

Am intentat o actiune in evacuare pentru o persoana care nu vrea sa elibereze un apartament ca urmare a decesului celui care locuia in el in baza unui contract de inchiriere. Persoana chemata in instanta este bunica decedatului. Acum am primit citatie cu urmatorul termen cu mentiunea punerii in discutie a lipsei calitatii procesuale pasive a bunicii, invocata din oficiu, actiunea trebuind indreptata impotriva mostenitorilor legali, respectiv impotriva celor 2 fiice ale decedatului. Ce trebuie sa fac, sa le chem in judecata? Mentionez ca una dintre ele se afla in Spania si una Bucuresti, nici adresele nu le cunosc. Instanta le va chema sau trebuie sa fac o alta actiune indreptata impotriva ficelor?
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 20:20, 30 Iunie 2009
Sa intelegem deci ca dvs. sunteti proprietarul imobilului si l-ati inchiriat unei persoane care a decedat ? Ulterior decesului in apartament a ramas bunica defunctului si ati solicitat evacuarea acesteia din casa?
Daca da, ne puteti spune daca contractul de inchiriere a fost facut doar cu defunctul sau si cu bunica acestuia?
Dat fiind ca a fost ridicata aceasta exceptie tind sa cred ca ati incheiat contractul doar cu defunctul.
Ne puteti spune si care este temeiul juridic pentru care ati solicitat evacuarea ?

daca instanta a invocat exceptia calitatii procesuale pasive a bunicii defunctului se prezuma ca , nu s-a incheiat contractul de inchiriere decat cu defunctul .
si at se pune intrebarea : in ce calitate locuieste bunica sa in imobilul dvs . ?

dati mai multe detalii .
contractul de inchiriere l-am incheiat doar cu defunctul. Am gresit nu despre bunica e vorba ci despre mama acestuia, care are un domiciliu stabil, Aceasta a spus instantei ca nu are unde sa duca lucrurile din apartament si in plus cele doua fiice ale defuntului, respectiv nepoatele ei nu au unde stea cand vor venii in localitate. Mentionez ca mama (parata) nu locuieste in apartament.
Sa intelegem deci ca dvs. ati solictat evacuarea unei persoane care nu locuieste in apartament ?:)
No .. at. se explica de ce a invocat instanta aceasta exceptie.
Tot nu ne-ati spus temeiul juridic al cererii dvs. ...
am invocat prevederile Legii nr.114/1996 privind locuintele

Alte discuții în legătură

Insolventa plan de reorganizare comar comar buna ziua .am depus dosarul de insolventa a firmei urmand sa depun planul de reorganizare .Aici e problema mea nu stiu cum sa fac acest plan.Conteaza domeniul ... (vezi toată discuția)
Proces evacuare artemis10isa artemis10isa Vin cu o intrebare legata de contractele de inchiriere. Pe scurt acum multi ani, vreo 25 mai exact s-a incheiat un contract de inchiriere intre frati. In ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere - proprietar decedat mirelatm mirelatm Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra ... (vezi toată discuția)