avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutarea usii de intrarea in apartament - inchidere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutarea usii de intrarea in apartament - inchidere cale de acces catre ghena

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele si 5 scari intr-un cartier bucurestean. Acest bloc este prevazut cu 2 cai de acces: o usa la intrarea principala si o usa la iesirea in spatele blocului catre ghena de gunoi.
Aceste iesiri in spatele blocului au fost asfaltate de ADP iar spatiul verde din jurul blocului imprejmuit cu gard.
La scara pe care locuiesc, proprietarul unui apartament de la parter a blocat iesirea catre spatele blocului (acces ghena) punand usa metalica la holul care permitea accesul pe scara de iesire in spatele blocului. In acest mod, singurul beneficiar al acelui spatiu comun este doar el.
Noua celorlalti locatari, ni s-a oferit ca si alternativa o alee prin spatiul verde al blocului (fiind taiat gardul) care nu este amenajata fiind obligati sa mergem prin noroi la ghena.
Toate demersurile pe care le-am facut catre asociatie si catre persoana in cauza s-au soldat cu esecuri repetate.
Ba mai mult, persoana in cauza ne-a sugerat sa o dam in judecata.
Am rugamintea, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti daca este legal ce se intampla, unde ne putem adresa pentru a putea rezolva acesta problema si in ultima instanta ce sorti de izbanda are persoana respectiva in instanta.
Traim sub teroare, amenintari si injurii repetate si nu mi se pare deloc normal.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:21, 18 Mai 2015
Modificarea operata este abuziva
Sesizati oficial serviciul disciplina in constructii din primaria locala
Daca presedintele Apropr nu reuseste sa se inteleaga cu propritarul respectiv pana la instanta mai aveti posibilitatea sa sesizati primaria (compart. relatia cu asoc. proprietari + compart. disciplina in constructii) si Pompierii (pe considerentul ca iesirea din spate este o cale de acces/iesire in caz de incendiu).

ORDIN Nr. 166 din 27 iulie 2010
pentru aprobarea Dispoziţiilor generale privind apărarea împotriva incendiilor la construcţii şi instalaţiile aferente
ART. 63
Sunt interzise blocarea căilor de acces şi intervenţie cu materiale care să reducă lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea prin care să se înrăutăţească situaţia iniţială.

Pentru actionarea in instanta aveti la dispozitie prevederile legii locuintei
Legea 114 / 96. Legea locuintei
Art. 36.
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari impiedica cu buna-stiinta si sub orice forma folosirea normala a imobilului de locuit, creand prejudicii celorlalti chiriasi sau proprietari, dupa caz, la solicitarea asociatiei de proprietari, instanta va hotari masurile pentru folosirea normala a imobilului.

Un caz din jurisprudenta aici
[ link extern ]
Interventie moderator

@cyan
Raspunsul dv. este foarte bun, dar am rugamintea sa nu mai folositi ca argument Legea 114/1996, ci Legea 230/2007 si HG 1588/2007 dupa care se conduc asociatiile de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
elga50, moderator
Va multumesc frumos tuturor!
elga50 a scris:

Interventie moderator

@cyan
Raspunsul dv. este foarte bun, dar am rugamintea sa nu mai folositi ca argument Legea 114/1996, ci Legea 230/2007 si HG 1588/2007 dupa care se conduc asociatiile de proprietari.

Sper ca nu credeti ca daca locuiti la bloc si exista o lege care reglementeaza doar unele aspecte specifice acestui context, celelalte legi nu s-ar mai aplica. #-o

Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Cui apartine terenul din jurul blocului? julesa julesa Buna ziua! As vrea sa stiu daca Primaria sau Asociatia de Locatari are drept de proprietate asupra terenului din jurul blocului ( gradini amenajate, parcari, ... (vezi toată discuția)
Blocarea ușii din spatele blocului mihamarin mihamarin În urmă cu câteva luni am depus sesizare la ISU, primăria de sector, primăria generală în legătură cu blocarea celei de-a doua uși din spatele ... (vezi toată discuția)
Garaj transformat in garsoniera narcis-andrei narcis-andrei Am un garaj, l-am transformat in garsoniera, deci noua destinatie nu ar deranja vecinii. Modificarea consta in facerea unei toalete(cu adaugarea a 2 pereti ... (vezi toată discuția)