Unde ma adresez pentru rezolvarea situației?
Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje.
Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o usa de apartament (încuiată, doar el are cheia) accesul pe scara blocului către etajul 8.
În cazul unui incendiu nu ar fi normal și legal sa avem acces către etaj 8 și terasa blocului?
I-am propus sa ne lase o cheie pentru cazuri de urgenta dar a refuzat.
Din ce am citit legea spune clar ca trebuie sa fie libera calea de evacuare către terasa blocului.
Ce îmi recomandați sa fac?
Mulțumesc.
Pana sa ajungeti la un incendiu vi s-a ingradit accesul dvs ca proprietar, lucru interzis de lege.
Primul pas este sa va adresati in scris (luati nr de inregistrare) presedintelui asociatiei de proprietari solicitand restabilirea accesului dvs si a tuturor proprietarilor la et 8 si ce mai e acolo - asociatia este cea care administreaza partile comune. Presedintele e obligat sa va raspunda in scris in termen de 10 zile calendaristice.
Asa am sa fac - primul pas - va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cheia de la terasa blocului este normal sa o am în posesie? Pentru același scop de evacuare incendiu.
Nu prea e normal sa aveti cheia de la terasa (sau subsol).
In general terasele nu sunt circulabile si nici nu e bine sa aveti cheia ca sa nu zica cineva ca ati circulat p-acolo si din vina dvs a inceput sa ploua la cel de la ultimul etaj.
Pentru cazuri de incendiu (desi nu stiu ce ati cauta dvs pe terasa la un incendiu), asigurati-va ca aveti la indemana ceva de spart lacatul/usa.
Utilitate cheie terasa?
Stau la etajul 7....daca e un incendiu la etaj 6 sau 5 etc.... Pe unde se considera evacuarea? Nu pe ușa de acces spre terasa blocului care comunica direct cu terasa de la vecina? (e un bloc cu 2 scări).
În caz contrar ce sens mai are sa avem acces la etajul 8? Cum ne prinde fumul la 7 ne prinde și la 8.
Îmi cer scuze dacă greșesc cu ceva.