avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lesirea pe terasa incuiata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lesirea pe terasa incuiata

In urma incendiului de la Londra s-a pus in discutie legalitatea incuieri grilajului de la et 11 (cabina lift si aces la terasa ). Stie cineva vreo prevedere ,de la pompieri , care interzice incuierea accesului la terasa pentru eventuala evacuare pe aceasta cale ??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:57, 16 Iunie 2017

Da, este o intrebare buna, insa in caz de forta majora, acel lacat-incuietoare este asa de fortoasa, nu se poate distruge cu un ciocan?
Este de-a drepul penibil sa vrei sa te evacuezi pe terasa si sa nu poti din cauza unui amarastean de lacat.
La Londra, ca la Londra, sa vezi la noi cum ar misuna elicopterele de salvare!!!
Dispozitiile in vigoare sunt contradictorii pe acest subiect deoarece,urmare cazurilor in care multe persoane au inteles sa se urce pe terase necirculabile cu scopul realizarii de petreceri ,pentru selfiuri,inclusiv politia impune restrictionarea/asigurarea cailor de acces catre terase/subsoluri tehnice
Este adevarat ca la noi nu vin nici salvarile repede la interventii si mai ales elicopterele, dar sunt blocuri cu multe scari sau blocuri alaturate si este un mod de salvare in caz de .. doamne fereste .
Eu locuiesc la ultimul etaj si pana acum grilajul erea incuiat cu un lacat la care ereau facute multe chei care ereau la locatari de la ultimul etaj care nu permireau acesul pe terasa ptr ca ereau interesati sa nu se deterioreze izolatia. Acum a fost ales un nou presedinte si a pus lant cu lacat iar cheia este numai la el ( acum este in vacanta in strainatate ) si la firma de admin care vine o data pe saptamana. De aceia eu am intrebat daca exista o reglementare , de la pompieri, in acest aspect. Va multumesc.
Reglementarea detinerii si utilizarii cheilor de acces catre terasa imobilului de locuit in comun pot fi prevazute de regulamentul de ordine interioara a asociatiei de proprietari
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sau comitetului executiv sa analizeze situatia sa constate ca este imperios necesar ca pentru situatii speciale,locatarii de la ultimul nivel sa detina cheie de acces la terasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale evacuare superioara Ullises Ullises Unde ma adresez pentru rezolvarea situației? Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje. Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o ... (vezi toată discuția)
Acces terasa blocului (tranzitare) Ogy Ogy Buna seara, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema mea. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari la ultimul etaj pe una dintre ele. Fiecare scara ... (vezi toată discuția)
Blocarea caii de acces din spatele blocului micka60 micka60 Locuiesc la parterul blocului si de acum două zile s-a întrerupt curentul în zonă și prin urmare accesul în bloc pe baza cartelei nu a mai fost posibil ... (vezi toată discuția)