Buna,
am mostenit dupa parinti teren agricol inscris in Titlu
lipseste cca 30% din teren
la fond funciar au zis ca topograful a masurat cu alta metoda cand parintii au fost pusi in posesia
aceeasi topograf a executat masuratorile acum
poate sa fie asa o eroare mare ?
ce pot sa fac acum ?
multumesc
In titlul de proprietate aveti trecute suprafetele inscrie in tarla si parcela.
Verificati din ce tarla si care parcela va lipseste.
Solicitati extras din Registrul agricol si verificati rolul fiscal din primarie unde trebuie sa apara suprafata cu care au fost inscrisi.
Metodele de masurare la data cand au fost pusi in posesie era in sistem local dar nu poate avea o asa mare eroare de masurare. Vorbiti si cu cadastristul.
Cu mare probabilitate, data fiind marja de eroare foarte mare (30% nu poate proveni dintr-o eroare de masurare, indiferent de sistemul "local" sau "stereo 70" folosit), este vorba de lipsa planului parcelar si de necoordonarea unui mare numar de documentatii cadastrale pentru terenuri invecinate, situate pe aceiasi parcela.
Punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate (pe care părinții l-au primit) s-a făcut conform art. 27 al L.18/1991 nu a putut avea loc decât după ce s-au făcut pe teren delimitările respective, cu stabilirea vecinătăților, pe temeiul schiței, amplasamentului stabilit și a întocmirii documentelor În toate cazurile se va lua act de recunoașterea reciprocă a limitelor proprietății. Se semnează un p.verbal.
Se poate , ca vecinii să fi intrat pe proprietatea părinților, micșorând astfel proprietatea acestora. Puteți solicita printr-o acțiune în grănițuire stabilirea hotarelor conform titlului de proprietate. Dar, chiar și d-voastră puteți cu o ruletă să măsurați segmentele de referință a vecinilor față de propr. d-voastră pentru a constata dacă aceștia au intrat cu gardul în terenul d-voastră.
Cadastru
chiru_gabriel
Subiect: cadastru
In 2006 am facut cadastru la o locuinta si terenul aferent de 2900m,fata de gardul actual, de la cadastru a spus ca mai am 11m in ... (vezi toată discuția)