avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari ale adunarii generale a asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari ale adunarii generale a asociatiilor de proprietari

Procesul verbal al adunarii generale tine si loc de hotarare sau aceasta trebuie redactata separat la sfarsitul adunarii (si consemnata in caietul cu procese verbale, conform legii asociatiilor de propietari)? Daca trebuie redactata separat, se redacteaza dupa procesul verbal al adunarii generale si se semneaza de catre comitet?
In principiu P-V al AG si Hotararea AG sund doua inscrisuri distincte.
Pentru legalitatea lor deplina, este indicat ca la sfarsitul P-V, inainte de semnaturi, sa se mentioneze ca Secretarul Adunarii este insarcinat sa redacteze Hotararea (cf. celor din P-V) iar membrii Comitetului sun insarcinati sa o semneze/parafeze.
In timpul desfasurarii adunarii generale se consemneaza in PV tot ce se intampla, ce se discuta in adunarea generala. Sigur ca aceste discutii ar trebui sa respecte ordinea de zi. Atunci cand se discuta anumite probleme (de ex. bugetul, procentul de penalizari, alegerea comitetului...), daca aceste se supun la vot pot fi aprobate sau respinse. Asa se consemneaza in PV si aceste rezultate ale votului sunt hotarari luate de adunarea generala.
Asadar toate hotararile luate se consemnaeza in PV cu mentionare numarului de voturi pro si contra... Acest PV se semneaza de membrii comitetului la sfarsitul sedintei.
Pentru informarea clara si la obiect a proprietarilor (mai ales acelor ce au lipsit), dupa adunarea generala, in zilele urmatoare, se intocmeste o informare in care se arat scurt si clar care au fost hotararile luate in adunarea general, fara afisarea discutiilor, a voturilor, a dezbaterilor... Numai hotararile. Documentul se semneaza in numele comitetului de presedinte si se afiseaza pentru ca orice proprietar sa cunosca ceea ce s-a hotarat.
CVine vrea sa vada amanuntele, prezenta, votul, discutiile... are doua posibilitati: sa participe la adunare sau sa solicite procesul verbal si sa-l citeasca.
Multumesc foarte mult.Am intrebat pentru ca ne aflam in proces cu fostul presedinte care este nemultumit ca a fost ales altcineva in loc.Dansul nu a redactat si nu a comunicat , in 2 mandate, nici o hotarare AG,( am fost in eroare crezand ca p-v al AG este suficient,ca e unul si acelasi lucru)si acum ne sicaneaza pe niste prevederi pe care nici dansul nu le-a respectat.Daca eu m-am aflat in eroare (oricum nu e scuzabil), dansul se pare ca stia foarte bine procedura....Este suficienta comunicarea prin afisare la avizier sau trebuie facuta personal prin scrisoare(mi se pare deja exagerat . Avem 130 apartamente...)Multumesc mult inca odata.O zi buna!
Hotararile luate in AG si consemnate in PV al adunarii este suficient de afisat la avizier, asa cum v-a spus si @adriantot.
Fostul dv. presedinte va cauta nod in papura. Ignorati-l.
Am vrea noi sa-l ignoram, dar se pare ca dansul este reancarnarea lui Lapusneanu : "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!":D. Avem dosar in instanta iar unul dintre motive este acesta : nu am redactat si nu am adus la cunostinta locatarilor hotararea AG( cu toate ca dansul a participat ,stia ce s-a hotarat....). Asta este, omul din greseli invata....Daca ma mai puteti ajuta cu o intrebare: ne-au ramas "mostenire "de la dansul mai mult de jumatate dintre membrii, neradiati(decedati,au vandut etc). Am convocat o Adunare generala si cu 18 persoane (la reconvocare)am adus la cunostinta ca au pierdut calitatea de membrii din motivele sus aratate aprox.75 din 130 membrii fondatori(de atunci nu s-a mai facut nici o actualizare). Am depus dosarul cu copie dupa procesul verbal in instanta pt. ca aceasta sa ia act de hotarare. Credeti ca avem sanse de radiere cu doar 18 membrii prezenti? Unii (printre ei si "Lapusneanu" spun ca trebuiesc 2/3!!! Deunde sa-i iau daca nu mai suntem decat 55 din 130 iar la adunari vin 15- 20???#-o .Multumesc anticipat pentru rabdare si pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala? severinvlad severinvlad Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Pv.ad. gen. tomasso tomasso La multi ani! Procesul verbal al Ad. gen., poate fi redactat de un membru al asociatiei de prop.sau nu are importanta cine il intocmeste? (vezi toată discuția)