avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune fizica si abuz psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune fizica si abuz psihic

Buna ziua,

Vreau sa ma lamuresc si eu evident legat de legislatia din Romania, ce se poate face in caz de agresiune fizica si abuz psihic continuu de circa 4 ani de zile. Fratele meu se pare ca sufera de cateva boli psihice, deseori ma agresat pe mine si pe mama mea, in ultimii ani. Mai nou, mama a facut echipa cu el ca sa zic asa, probabil sufera de sindromul Stockolm in care victima fiind abuzata ani de zile ajunge sa fie manipulata si practic ce se inmpla in cazul mmei mele e o simpla -spalare de creier- Tin sa mentionez ca fratele a devastat casa de 10 ori in ultimii 2 ani, ma agresat fizic grav (am tripla fractura de brat drept momentan) si alte contuzii, urmeaza sa scot de la IML certificat de data asta ca nu se mai poate, daca si mama ma abuzat fizic acum 3 zile si ii tine partea e clar ca a fost brainwashed. Fratele meu a fost internat in sectia de psihiatrie Palazu, Constanta recent. Tin sa mai precizez ca am depus plangere la politie impotriva lui. Vreau sa stiu daca documentul de la IML *impotriva mamei mele (prin agresiune fizica am cazut si miam fracturat bratul din cauza ei) pentru abuz psihic si fizic va juca vreun rol intr-un posibil process.

Credeti ca este cazul sa apelez la un avocat? Nu cunosc legile deloc, de asta va rog sa ma ajutati macar cu o sugestie sa rezolv aceasta situatia traumatizanta. Macar sa stiu daca sa apelez la un avocat deschid un proces. Fratele a atentat sa ma omoare cu un corp contondent, ma agresat fizic, ma stragulat in multiplele episoade de scadal, si nu sunt singurul are a fost agresat psihic si fizic, ci si prietenul memei mele si alte doua persoane de care stiu eu. M-a amenintat cu mortea, nu vreau sa mai va plictiesc, ce mai, deja este grav. Deocamdata nu am acte doveditoare decat internarile lui, fisa mea de la urgenta pentru fractura brat si contuzii, toate plangerile la politie sunt inregistrate. De cate ori a devastat casa si a facut scandal a fost incatusat si dus la spitalul judeteam,se pare ca politia nici dupa doi ani de zile nu ia nici o masura, nici macar o amenda nu a primit fratele meu. Acum urmeaza sa scot actele de la IML zilele astea, probabil va ajuta la un posibil proces?

Vreau doar o parere avizata, ce poate face legea mai mult decat politia intr-un caz de genul asta. Tin sa mai precizez ca este alcolic, si are urmatoarele diagnostice psihiatrice: Tulburare de personalitate psihopatica si tulburare schizoafectiva, alcolism cronic de circa 3 ani de zile, si se automutileaza etc.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
precious007, utilizator
Buna ziua,

Legea este cea care spune ca, pentru a obtine castig de cauza in penal, intai va adresati politiei iar politia, daca considera necesar, deschide un dosar penal care se poate finaliza cu trimiterea in judecata. Deci legea nu va face mai mult decat politia, cel putin nu in penal. Ar fi util sa va adresati totusi unui avocat daca dupa doi ani de zile nu ati primit nimic de la politie pentru ca acesta sa verifice stadiul dosarului si sa va vada de ce nu se intampla nimic.

Pe langa varianta condamnarii penale si a obtinerii de despagubiri in procesul penal, puteti incepe si un proces civil, insa acesea sunt mult mai lungi si constisitoare pt dvs.

Succes si apelati cu incredere la un avocat care sa va ajute daca nu stiti ce ar trebui sa faceti in continuare.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Dana Fatol, Avocat
Multumesc Dana,

Cam aici sta si problema majora - faptul ca politia nu face nimic din punct de vedere legal, de fiecare data cand a intervenit politia nu s-a facut absolut nimic decat incatusare, spital judetean, spital de psihiatrie unde a refuzat internarea de mai multe ori, ultima data a fost fortat sa se interneze si legat de pat pentru 48 de ore.

Imi inchipui cat de costisitor este un proces de genul asta, dar cand voi dispune de resurse materiale voi apela si la un avocat, asta numai in cazul in care as sti macar ca pot fi despagubit material macar pentru abuzurile psihice si fizice. Altfel as cheltui banii degeaba.

Politia ma asigurat ca sunt mari sanse sa fie internat pe o perioada mai mare de timp, insa pe mine asta nu ma ajuta cu nimic, nici faptul ca ar lua o amenda sau ar fi arestat, va datli seama ca nu ma ajuta cu absolut nimic. Din punctul meu de vedere, o persoana care sufera de depresie profunda, anxietate generalizata si stress-post traumatic sever, am nevoie sa fiu despagubit material, cam asta m-ar putea ajuta in momentul de fata. Avand in vedere ca nici macar nu imi permit sa platesc sume uriase pentru medicamente si in special consilierea psihologica de care am nevoie.

Va multumec
banuiesc ca nu are niciun venit, de la cine sperati sa primiti despagubiri ?
Ce puteti spera e sa il interneze pe o perioada lunga.
Incercati sa obtineti in instanta un ordin de restrictie si protectie.
Multumesc pentru raspuns, nu are nici un venit "declarat" insa va dati seama ca daca este fumator si alcolic cheltuie cel putin 1000 RON pe luna pe vicii. Aici e problema, in urma unei bruscari din parrtea mamei mele, mam dezechilibrat si am fratura de brat drept. *fara nevoie de spitalizare insa am bratul imobilizat 30 de zile (Ea are un venit lunar si multiple bunuri, am inteles ca si bunurile se iau in calcul atunci cand detii o casa, un teren etc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
precious007, utilizator
Înțelesesem ca aveți o problema cu fratele, nu cu mama. Teoretic puteți sa ii faceți plângere penala, sa va constituiți parte civila sau sa acționațI pe parte civila pt a cere daune, puteți apoi sa executați hotărârea.
E cale lunga pana sa obțineți o hot favorabila.

Alte discuții în legătură

Urgent- cine plateste in aceasta situatie? DIANA R. DIANA R. Buna seara, am o intrebare pe care o doresc deslusita cat mai urgent. In situatia in care o persoana care este asigurata la stat (pers in cauza este o pers in ... (vezi toată discuția)
Furt,lovituri si alte violente bmfedy bmfedy Buna, Am si eu o problema mare cu fost mea iubita care acuma imi face zile de cosmar.Am fost azi sunat de la politie anume ca eu am agresat-o pe fosta mea ... (vezi toată discuția)
Am fost agresata fizic si am nevoie de un sfat !!!! o_simpla_fata o_simpla_fata Buna ziua sunt impreuna cu sotul meu de 6 ani iar de 5 ani locuim impreuna cu mama sa de care am fost agresata fizic in urma cu 30 de zile(mentionez ca nu este ... (vezi toată discuția)