Buna ziua,
Vreau sa ma lamuresc si eu evident legat de legislatia din Romania, ce se poate face in caz de agresiune fizica si abuz psihic continuu de circa 4 ani de zile. Fratele meu se pare ca sufera de cateva boli psihice, deseori ma agresat pe mine si pe mama mea, in ultimii ani. Mai nou, mama a facut echipa cu el ca sa zic asa, probabil sufera de sindromul Stockolm in care victima fiind abuzata ani de zile ajunge sa fie manipulata si practic ce se inmpla in cazul mmei mele e o simpla -spalare de creier- Tin sa mentionez ca fratele a devastat casa de 10 ori in ultimii 2 ani, ma agresat fizic grav (am tripla fractura de brat drept momentan) si alte contuzii, urmeaza sa scot de la IML certificat de data asta ca nu se mai poate, daca si mama ma abuzat fizic acum 3 zile si ii tine partea e clar ca a fost brainwashed. Fratele meu a fost internat in sectia de psihiatrie Palazu, Constanta recent. Tin sa mai precizez ca am depus plangere la politie impotriva lui. Vreau sa stiu daca documentul de la IML *impotriva mamei mele (prin agresiune fizica am cazut si miam fracturat bratul din cauza ei) pentru abuz psihic si fizic va juca vreun rol intr-un posibil process.
Credeti ca este cazul sa apelez la un avocat? Nu cunosc legile deloc, de asta va rog sa ma ajutati macar cu o sugestie sa rezolv aceasta situatia traumatizanta. Macar sa stiu daca sa apelez la un avocat deschid un proces. Fratele a atentat sa ma omoare cu un corp contondent, ma agresat fizic, ma stragulat in multiplele episoade de scadal, si nu sunt singurul are a fost agresat psihic si fizic, ci si prietenul memei mele si alte doua persoane de care stiu eu. M-a amenintat cu mortea, nu vreau sa mai va plictiesc, ce mai, deja este grav. Deocamdata nu am acte doveditoare decat internarile lui, fisa mea de la urgenta pentru fractura brat si contuzii, toate plangerile la politie sunt inregistrate. De cate ori a devastat casa si a facut scandal a fost incatusat si dus la spitalul judeteam,se pare ca politia nici dupa doi ani de zile nu ia nici o masura, nici macar o amenda nu a primit fratele meu. Acum urmeaza sa scot actele de la IML zilele astea, probabil va ajuta la un posibil proces?
Vreau doar o parere avizata, ce poate face legea mai mult decat politia intr-un caz de genul asta. Tin sa mai precizez ca este alcolic, si are urmatoarele diagnostice psihiatrice: Tulburare de personalitate psihopatica si tulburare schizoafectiva, alcolism cronic de circa 3 ani de zile, si se automutileaza etc.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
DAN POPESCU , Avocat
16:28, 19 Noiembrie 2015