avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... URGENT- CINE PLATESTE IN ACEASTA SITUATIE?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

URGENT- CINE PLATESTE IN ACEASTA SITUATIE?

Buna seara, am o intrebare pe care o doresc deslusita cat mai urgent. In situatia in care o persoana care este asigurata la stat (pers in cauza este o pers in varsta cu o pensie in valoare de 640 lei, cu card de asigurat) a fost agresata fizic de catre fata ei (aceasta are pensie de boala psihica, cu certificat de la medicul psihiatru) si in urma agresiunii (contuzii, vanatai, fracturi), batrana este internata in spital, rudele fac plangere penala impotriva fiicei dansei si personalul din spital sustine ca toate cheltuielile de spitalizare trebuie sa le suporte persoana/ele care o vor externa (pe motivul, citez: " pt ca s-a facut plangere penala si s-a implicat politia"). Intrebarea este daca chiar este necesar ca familia, persoanele care o externeaza pe pers agresata sa achite spitalizarea (foarte scumpa, de altfel, 460 lei/ zi) in conditiile in care batrana eate asigurata de catre CNAS, are card de asigurat sau este doar un abuz din partea spitalului? Si daca este un abuz ce se poate face in acest caz? Intrucat acestia au argumentat ca pana nu se va achita spitalizarea nu o vor externa si nu-i vor acorda trimitere la un alt spital pt internare. Am nevoie urgent de un raspuns, multumesc mult!
PS: In cazul fiicei batranei ce se poate face mai departe pt a nu mai interactiona deloc cu aceasta, care ar fi calea legala pt a o interna intr-un spital de boli psihice?
MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Exista obligativitatea intretinerii unei rude? luminita_gab luminita_gab va rog ,ajutati-ma! am urmatoarea situatie: o varstnica , care a fost institutionalizata intr-un camin pt bolnavi psihici , din judetul vaslui, a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vatamare corporala grava din culpa sackzitul sackzitul Buna ziua, Acum 10zile am facut un accident rutier (in masina eram eu, sofer, si doi prieteni de ai mei, pasageri), am iesit de pe drum, si m-am rasturnat, ... (vezi toată discuția)
Agresiune!! gigione01 gigione01 Buna yiua! Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)