Buna ziua,
Astazi am fost contactat de spitalul unde bunica mea este internata in urma unui accident vascular cerebral ca trebuie externata in urmatoarele 4 zile deoarece se indeplinesc 21 zile de internare. Vreau sa precizez ca bunica mea este inca in stare foarte grava (semi-comă) si are nevoie de asistenta medicala deoarece nu se poate alimenta, ii sunt administrate doua perfuzii pe zi in acest sens la fel si medicamentatie ...sonda pentru toaleta zilnica etc....Avand in vedere situatia actuala nu gasim nici un camin de batrani care sa o primeasca...sunt in carantina toate iar acasa nu ii putem asigura asistenta medicala de care are nevoie deoarece nici asistenta medicala la domiciliu nu gasim in perioada aceasta. Ce putem face in acest sens? Imi este teama ca acasa va muri efectiv.
Spitalele din Romania au indicatori de performanta, printre care numarul de zile de spitalizare per pacient.
De aceea majoritatea spitalelor externeaza pacientii dupa un nr maxim de zile (21 de obicei), pentru a-si mentine acesti indicatori (KPIs) la nivel optim.
Din pacate aceasta practica este in detrimentul pacientilor care ar avea nevoie de o spitalizare prelungita.