avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Externare spital
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Externare spital

Buna ziua,
Astazi am fost contactat de spitalul unde bunica mea este internata in urma unui accident vascular cerebral ca trebuie externata in urmatoarele 4 zile deoarece se indeplinesc 21 zile de internare. Vreau sa precizez ca bunica mea este inca in stare foarte grava (semi-comă) si are nevoie de asistenta medicala deoarece nu se poate alimenta, ii sunt administrate doua perfuzii pe zi in acest sens la fel si medicamentatie ...sonda pentru toaleta zilnica etc....Avand in vedere situatia actuala nu gasim nici un camin de batrani care sa o primeasca...sunt in carantina toate iar acasa nu ii putem asigura asistenta medicala de care are nevoie deoarece nici asistenta medicala la domiciliu nu gasim in perioada aceasta. Ce putem face in acest sens? Imi este teama ca acasa va muri efectiv.

Cel mai recent răspuns: Kathe , utilizator 11:36, 18 Iulie 2023
Buna ziua,
In care lege, norma...scrie ca un bolnav poate sta internat doar 21 de zile? Eu n-am auzit de externare dupa 21 de zile...
Spitalele din Romania au indicatori de performanta, printre care numarul de zile de spitalizare per pacient.
De aceea majoritatea spitalelor externeaza pacientii dupa un nr maxim de zile (21 de obicei), pentru a-si mentine acesti indicatori (KPIs) la nivel optim.
Din pacate aceasta practica este in detrimentul pacientilor care ar avea nevoie de o spitalizare prelungita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)
Externare pacient catalin_v_ursachi catalin_v_ursachi am mai postat despre problema mea, si anume, tatal se afla internat in spital de 44 zile, internare survenita in urma unui accident rutier, el reprezentand ... (vezi toată discuția)
Externare minoră internată împreună cu mama nyuszlinda nyuszlinda Buna ziua, Se poate externa minora fara mama din spital? Am fost internată câteva zile in spital cu diaree eu și fica mea de 4 anișori. Medicii ... (vezi toată discuția)