avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... externare pacient
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

externare pacient

am mai postat despre problema mea, si anume, tatal se afla internat in spital de 44 zile, internare survenita in urma unui accident rutier, el reprezentand partea vatamata, pieton aflat pe zebra. el se afla in incapacitatea de a merge in acest moment, mananca greu si vorbeste la fel. doctorul care s-a ocupat de el mi-a zis astazi ca poatefi externat saptamana urmatoare ca este mai bine, dar v-am enumerat situatia in care se afla tatal si mie mi se pare suspecta dorinta doctorului de a-l externa. va intreb. in biletul de externare se poate specifica ca pacientul a fost externat la recomandarile doctorului cutarica + o parafa si o semnatura a dumnealui? un certificat medico legal de la institut poate combate " recomandarile" doctorului cu pricina?
in cazul in care se adevereste faptul ca pacientul poate fi externat, la 45 zile de spitalizare in ce pedeapsa se poate incadra soferul implicat in accident? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:28, 26 Decembrie 2010
Nu exista externare la recomandarea medicului.
Se va pune parafa pe biletul de externare.
Zilele de ingrijiri medicale le stabileste IML.
Era bine daca atasati aceasta postare ulterior celei postate in legatura cu acest subiect pentru ca situatia prezentatat sa fie completa.
Pacientii in general in afara faptului cand se externeaza la cerere,pe propria semnatura,se externeaza ca urmare a recomandarii medicului curant de specialitate.
Pe de alta parte,daca persista simpomele traumatice ale accidentului sau alte probeleme medicale surventite in urma accidentului , il puteti interna in alt spital pentru continuarea tratamentului.
Dupa toate acestea, cu internarile si cu documentele medicale de la spital/spitale,cu cele privind tratamentul ,cu alte acte medicale,se va pronunta medicul legist cu privire la zilele de ingrijiri medicale,necesare recuperarii,acest numar de zile fiind cel care va decide incadrarea juridica.
De asemeni daca era incadrat uin munca,se pote efectua o expertiza de stabilire a faptului daca capacitatea de munca a fost sau nu diminuata,urmare a accidentului suferit.
Important este sa se fi introdus si plangerea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externare minoră internată împreună cu mama nyuszlinda nyuszlinda Buna ziua, Se poate externa minora fara mama din spital? Am fost internată câteva zile in spital cu diaree eu și fica mea de 4 anișori. Medicii ... (vezi toată discuția)
Externare spital dante07 dante07 Buna ziua, Astazi am fost contactat de spitalul unde bunica mea este internata in urma unui accident vascular cerebral ca trebuie externata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Minora externare spital nyuszlinda nyuszlinda Buna ziua, Se poate externa minora fara mama din spital? Am fost internată câteva zile in spital cu diaree eu și fica mea de 4 anișori. Medicii după ... (vezi toată discuția)