avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, vatamare corporala grava din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, vatamare corporala grava din culpa

Buna ziua,

Acum 10zile am facut un accident rutier (in masina eram eu, sofer, si doi prieteni de ai mei, pasageri), am iesit de pe drum, si m-am rasturnat, masina este dauna totala, eu am scapat doar cu doua zgarieturi, un coleg, are fractura de femur, i-a pus tija + o falanga de la mana rupta, saptamana asta il externeaza, iar celalalt a fost in coma, s-a trezit dupa 2 zile, acum inca este in spital, are problema la plamani si ceva contuzii la cap, din cauza impactului.

Politistul care mi-a intocmit P.V. mi-a spus ca s-a deschis un dosar penal de vatamare din culpa grava pe numele meu, pentru a nu se incepe urmarirea penala ei trebuie sa nu depaseasca 60 zilele de spitalizare, si ca trebuie sa ma duc sa dea declaratie la politie, cum ca nu depun plangere penala.

Am inteles ca se poate despagubii pe RCA, daunele materiale si morale, ei daca nu depun plangere penala impotriva mea (suntem prieteni buni, ii stiu de vreo 6-7ani, acum studenti, bine ca am scapat cu viata) pot cere la Asigurator doar plata despagubirilor materiale (tija, medicamente, spital, am inteles ca totul pe baza de bonuri, facturi)???

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
sackzitul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 21:37, 12 Decembrie 2011
Da a inceput urmarirea penala impotriva dvs dupa cum se vede.Intradevar prietenii dvs trebuie sa se prezinte la Politie si sa mentioneze ca nu inteleg sa se planga impotriva dvs si ca nu au pretentii fata de dvs.Formulati cerere la asigurator si vedeti care este pozitia acestuia referitoare la daunele materiale cauzate celor doi.Depuneti deocamdata copii ale actelor medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare marko marko Buna ziua.As avea si eu o intrebare in legatura cu un accident care a avut loc pe 9 iulie 2009.Atunci am accidentat un copil care a sarit brusc in fata ... (vezi toată discuția)
Accident moto hayabusa689 hayabusa689 Sunt multe de spus, asa ca va rog sa cititi u atentie si rabdare: Am condus o motocicleta neinmatriculata, fara rca si itp, sub influenta bauturilor alcoolice ... (vezi toată discuția)
Accident la semafor simpaticutza85 simpaticutza85 Buna seara, am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta ... (vezi toată discuția)