avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident moto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident moto

Sunt multe de spus, asa ca va rog sa cititi u atentie si rabdare:
Am condus o motocicleta neinmatriculata, fara rca si itp, sub influenta bauturilor alcoolice ( 3 beri ). Am facut accident pt ca nu am cedat trecerea si aveam pasager in spate. am fost dus cu ambulanta la spital, sunt bine, am o contuzie si o entorsa. Pasagerul a fost adus la spital de catre prieteni si nu a avut, slava domnului, decat o zgarietura la cap si o unghie rupta.Accidentul a avut loc la ora 11, la ora 12 si ceva am suflat in etilotest si mi a iesit 0.10, la ora 2 si 3 mi s-au luat doua probe de sange pentru iml. Cel mai probabil nu voi avea o alcoolemie mai mare de 0.4.
Am dat declaratie la politie cum ca am avut pasager si ca e in regula. Pasagerul nu a dat nicio declaratie iar daca va fi citat nu va depune plangere impotriva mea. Taximetristul a declarat ca nu l a vazut si pe pasager si ca bnu are pretentii de judecata pt ca i am facut masina.
Intrebarea mea este: As puta fi incadrat penal pentru cele enumerate mai sus? Si cam la ce valore a amenzilor sa ma atept si perioada de retinere a permisului. Din pacate sunt recidivist. Anul trecut in august, am fost oprit pentru control de rutina si am avut 0.16 alcoolemie in aerul expirat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 20:39, 23 Iulie 2013
Se pare ca vi se va intocmi cel putin un dosar penal ptr conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat..ar fi bine sa contactati un avocat urgent..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in data de 1 august 2021 la ora o3 10 dimineata am ... alexandru.31 alexandru.31 Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am fost oprit de un echipaj de Politie pentru o verificare de rutina, mi sa cerut documentele la ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)
Neregula iml eleclaudel eleclaudel Buna ziua,acum 2 ani am avut un accident rutier,din nefericire in urma accidentul a rezultat decesul unui pasager. Imediat dupa accident am fost testat cu ... (vezi toată discuția)