avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am ...

Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am fost oprit de un echipaj de Politie pentru o verificare de rutina, mi sa cerut documentele la control totul a fost in regula mi sa adus la cunostiinta ca mi se va face si o testare cu aparatul etilotest din dotare, precizez ca in noaptea respectiva am consumat doua beri la 0.33 ml ultima bere a fost consumata cu 30 de min inainte de plecare, berea a fost consumata dupa ce am mancat destul consistent. In urma testari cu aparatul etilotest rezultand o alcoolemie de 0.44, mi sa adus la cunostiinta ca va trebui sa mergem la spital pentru recoltarea probelor biologice, sau recoltat doua probe de sange la o diferenta de 30 de min intre ele. Dupa am mers la sectie unde mi sa luat o declaratie verbala unde mi sa adus la cunostiinta ca rezultatul la sange va fii gata intr-o saptamana daca voi achita eu contravaloare acestor probe. Bun si facut in saptamana respectiva am fost si am achitat suma respectiva, Dupa 4 luni de zile in care tot m am interesat pe la Sectia de Politie intr un final am dat si de dl Agent care mi-a prezentat rezultatul probelor de sange, la prima proba de sange rezultatul a fost de 0.92 si la cea de a doua proba de 1.05, o alcoolemie in crestere, la care mi sa spus ca nu se poate face o recalculare, si ca voi chemat sa dau declaratie in perioada urmatoare, vor fii doua declaratii una in calitate de martor si una de suspect. Am incercat sa scriu cat mai de pe scurt ca sa ma puteti intelege. Intrebare mea pentru dvs este: daca rezultatul alcoolemie a fost in crestere asta inseamna ca la momentul opriri rezultatul alcoolului din sange era mai mic decat limita legala admisa, si daca acest lucru m ar ajuta in vreun fel sa ies cu bine din aceasta etapa foarte grea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulianmariu , utilizator 22:22, 4 Decembrie 2022
Teoretic, este asa cum spuneți dvs, posibil la momentul depistării sa fi avut alcoolemia mai mica decât prima proba biologică recoltata, ceea ce presupune că alcoolul era în faza de absorbtie.
Pentru o aparare eficenta, angajati-va avocat specializat în astfel de cauze și stabiliți împreună cu el strategia apărării.
O singura intrebare mai am: se poate clasa cazul in astfel de situatii, sau procurorul sa nu trimita dosarul in instanta daca se poate dovedi acest lucru? Va multumesc!
In functie de apararea exercitata, este posibila o solutie de clasare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vă mulțumesc!
Salut , cum sa terminat?

alexandru.31 a scris:

Vă mulțumesc!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolul la volan bozomala24 bozomala24 Buna ziua. AS vre sa stiu ceva : dupa 2 beri baute, la 0.5 l , se poate sa-ti iasa in fiola 0.44 . Am suflat in aparatul etilotest dupa aproximativ 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)