avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... notarea unui litigiu in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

notarea unui litigiu in cartea funciara

in prezent ma judec cu o ruda pentru ca eu am construit pe terenul ei cu acordul ei si acuma vrea sa ne evacueze, eu am depus in instanta actiune in pretentii cu drept de retentie asupra imobilului. am scos un certificat de grefa din care reiese obiectul procesului , partiile cat si imobilul si am depus impruna cu cererea si taxa achitata. la termen cand a trebuit sa ma duc sa iau notarea litigiului primesc un referat prin care mi se cere un certificat de grefa care sa fie stapilat si semnat si care sa aibe obiectul, partile cat si imobilul , eu am depus certificat de grefa original care cuprindea toate acesta. mi s-a facut o programare pentru audienta , cand intru mi se precizeaza ca nu e nr de dosar de la instanta trecut in certificat, ii dovedesc ca este tracut dupa care imi zice ca ce sa noteze in cartea funciara pretentia eu specific sa noteze dreptul de retentie asupra imobilului intr-un final mi se specifica ca nu e dosarul dumneaei si-mi face alta programare in audienta. la a doua persoana in audienta mi se zice ca nu este trecut in certificatul de grefa nr carte funciara si nr cadastral. in cererea instrodusa in instanta este trecuta strada si nr imobilului adica adresa exacta nu nr cadastral si nr carte funciara . Ce este de facut in acest sens ca sa notez drept de renetie in cartea funciara . este obigatoriu ca in certificatul de grefa sa fie trecut nr carte funciara si nr cadastral ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 09:27, 20 Mai 2015
Pentru notare litigiu în CF se depune o cerere tip, o copie după acțiunea înregistrată la instanță cu indicarea nr. de dosar sau certificat de grefă care să identifice imobilul cu nr. cadastral, nr. CF și localitate.
edymanuel2000 a scris:

. este obigatoriu ca in certificatul de grefa sa fie trecut nr carte funciara si nr cadastral ?

Certificatul de grefa trebuie sa contina precizarile si elementele de identificare ale bunului imobil existente in actiunea adresata instantei de judecata
daca detineti certificatul de grefa corect completat,impreuna cu cererea tip,le puteti comunica la ocpi prin corespondenta postala cu mandat de confirmare

in certificatul de grefa este identificat imobilul prin adresa exacta strada nr localitate etc, nu si prin nr carte funciara si nr cadastral . cei de la ocpi mi-au comunicat ca nu este de ajuns strada nr localitate etc ci trebuie precizat in mod expres nr carte funciara si nr cadastral in certificatul de grefa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea funciara adumitroaie florin adumitroaie florin Cum se noteaza un litigiu in cartea funciara a unui apartament. (vezi toată discuția)
Inscriere litigiu in cartea funciara infobubu infobubu care ar fi procedura sa inscriu un litigiu in cartea funciara? (vezi toată discuția)
Cum pot afla numarul cadastral si numarul de carte funciara al unui imobil nicoleta_85 nicoleta_85 Buna, As dori sa obtin un extras de carte pentru informare cu privire la un imobil din Buc. Pe formularul de la OCPI trebuie completat si numarul ... (vezi toată discuția)