avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract gunoi obligatoriu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract gunoi obligatoriu

Buna ziua!
Asa dori sa stiu daca, in conditiile in care locuiesc la casa, la marginea unui mic orasel, intr-un cartier nou construit, sunt obligata prin lege sa fac contract pentru preluare gunoi.
Mentionez ca pana acum, pe strada noastra nu am vazut ca masina CUP-Salubritate sa preia gunoi de la cineva. Eu mi-am rezolvat problema prin arderea gunoiului in propria curte, intr-un loc din spatele casei. Acum am primit o instiintare de la Consiliul Local cum ca sunt obligata sa inchei contract , cf unei hotarari a Consiliului Local. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 15:01, 20 Mai 2015
Da, sunteti obligata. A se vedea legea 99/2014 care modifica OUG 195/2005.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei fapta de aprindere şi/sau ardere a deşeurilor din recipientele de precolectare/colectare sau de ardere a deşeurilor vegetale rezultate de la operaţiunile de curăţare a spaţiilor verzi, arbuştilor, arborilor etc.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare / ordin 112/2007 RaDracones RaDracones Extras din - ORDIN ANRSC 112/2007 CONTRACT-CADRU de prestare a serviciului de salubrizare a localităţilor ART. 10 Utilizatorul are următoarele ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal mavio33 mavio33 Ce sanse are contestatia impotriva unui proces verbal intocmit de un agent al Politiei locale pentru faptele \\" nu a taiat iarba si nu a mentinut curatenia pe ... (vezi toată discuția)
Legislatie cimitire sexu sexu avind in vedere aparitia legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare.,as vrea sa stiu cum se aplica urmatoarele prevederi la ... (vezi toată discuția)