Buna ziua!
Asa dori sa stiu daca, in conditiile in care locuiesc la casa, la marginea unui mic orasel, intr-un cartier nou construit, sunt obligata prin lege sa fac contract pentru preluare gunoi.
Mentionez ca pana acum, pe strada noastra nu am vazut ca masina CUP-Salubritate sa preia gunoi de la cineva. Eu mi-am rezolvat problema prin arderea gunoiului in propria curte, intr-un loc din spatele casei. Acum am primit o instiintare de la Consiliul Local cum ca sunt obligata sa inchei contract , cf unei hotarari a Consiliului Local. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Da, sunteti obligata. A se vedea legea 99/2014 care modifica OUG 195/2005. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei fapta de aprindere şi/sau ardere a deşeurilor din recipientele de precolectare/colectare sau de ardere a deşeurilor vegetale rezultate de la operaţiunile de curăţare a spaţiilor verzi, arbuştilor, arborilor etc.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă.
Legislatie cimitire
sexu
avind in vedere aparitia legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare.,as vrea sa stiu cum se aplica urmatoarele prevederi la ... (vezi toată discuția)