avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

CCM este doar pentru sindicalisti sau si pentru restul angajatilor ca nu prea inteleg ?:O:O:O:O
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
eugeniaolimpia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 23 Mai 2015
Buna ziua,

Contractul colectiv de munca se incheie la nivelul unui angajator si beneficiaza toti salariatii, indiferenta ca fac parte sau nu din sindicatul reprezentativ care a semnat contractul colectiv de munca.
intrebarea mea este : daca CCM este pentru toti angajatii si sindicatul reprezinta in instanta doar mebri de sindicat ,restul angajatilor nu mai beneficiaza de ,, primele ' mentionate in CCM ?.din cate am inteles sidicatul din Posta Romana a castigat in instanta plata primelor neplatite de vreo 5-6 ani de companie . de ce daca nu sunt membru de sindicat sa nu imi primesc primele restante ? si mie mi s-a oprit negociere CCM ca tuturor angajatilor, mai putin cotizatie de sindicat .
Intrucat nu ati mandatat sisndicatul sa va reprezinte in instanta, hotararea in cauza este opozabila numai membrilor de sindicat parte in proces.
cum recuperez suma luata abuziv de companie ca si negociere ccm ? macar daca nu beneficiez de prime sa imi iau inapoi ce e al meu
Nu prea aveti cum s-o recuperati , daca acest lucru era prevazut in c.c.m.-ul la nivel de angajator.

Alte discuții în legătură

Cotizatia dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: exista cale legala ca toti salariatii care beneficiaza de prevederile c.c.m. sa cotizeze la ... (vezi toată discuția)
Prime neincasate eugeniaolimpia eugeniaolimpia buna ziua , lucrez in compania Posta Romana de vreo 20 si ceva de ani si pana in prezent . in toata perioada mai putin ultimi 5- 6 ani se primeau prime cu ... (vezi toată discuția)
Discriminare !!!! julien_slbz julien_slbz citez din CCMN 2007-2010...art. 103 In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile ... (vezi toată discuția)