buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: exista cale legala ca toti salariatii care beneficiaza de prevederile c.c.m. sa cotizeze la sindicat cu o suma modica ( ex. 0,5 %)?ce alta cale legala exista ?
Buna seara,
Cotizatia de sidicat se achita doar de catre membrii de sindicat. Exista in unele CCM o astfel de prevedere care obliga si salariatii nesindicalisti la plata unei cotizatii modice pt sindicat, pe diferite motive. Eu o consider nelegala.
Ceea ce spuneti dvs cred ca se refera la plata unei contributii pentru desfasurarea negocierilor colective, care sa nu fie mai mica de ..... % din salariu dar care sa nu depaseasca valoarea contributiei sindicale. Aceasta contributie urmeaza a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective.
Situatie care era prevazuta si in fostul Contract Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 .
Puteti ataca in instanta o astfel de retinere daca o considerati nelegala.
Nesindicalist
Si_mona72
Bună ziua! După ce m-am retras din sindicat, angajatorul a început să-mi retina lunar, pe statul de plata, o suma de bani sub denumirea de ... (vezi toată discuția)
Cotizatia de sindicat
alexix
in ccm la nivel de unitate este prevazut ca membrii de sindicat platesc 1% cotizatia, iar cei care nu sunt membrii0.5%.
Este corect sa mi se ia banii din ... (vezi toată discuția)