avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotizatia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotizatia

buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: exista cale legala ca toti salariatii care beneficiaza de prevederile c.c.m. sa cotizeze la sindicat cu o suma modica ( ex. 0,5 %)?ce alta cale legala exista ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 13 Mai 2015
Buna seara,
Cotizatia de sidicat se achita doar de catre membrii de sindicat. Exista in unele CCM o astfel de prevedere care obliga si salariatii nesindicalisti la plata unei cotizatii modice pt sindicat, pe diferite motive. Eu o consider nelegala.
Ceea ce spuneti dvs cred ca se refera la plata unei contributii pentru desfasurarea negocierilor colective, care sa nu fie mai mica de ..... % din salariu dar care sa nu depaseasca valoarea contributiei sindicale. Aceasta contributie urmeaza a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective.

Situatie care era prevazuta si in fostul Contract Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 .

Puteti ataca in instanta o astfel de retinere daca o considerati nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesindicalist Si_mona72 Si_mona72 Bună ziua! După ce m-am retras din sindicat, angajatorul a început să-mi retina lunar, pe statul de plata, o suma de bani sub denumirea de ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat giulia75 giulia75 as dori sa stiu si eu cuantumul cotizatiei sindicat la un membru si la un nemembru al acestuia? (vezi toată discuția)
Cotizatia de sindicat alexix alexix in ccm la nivel de unitate este prevazut ca membrii de sindicat platesc 1% cotizatia, iar cei care nu sunt membrii0.5%. Este corect sa mi se ia banii din ... (vezi toată discuția)