avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nesindicalist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nesindicalist

Bună ziua! După ce m-am retras din sindicat, angajatorul a început să-mi retina lunar, pe statul de plata, o suma de bani sub denumirea de "nesindicalist". De ce? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Si_mona72 , utilizator 20:18, 21 Februarie 2018
Verificati c.c.m. incheiat la nivel de unitate.

In unele ccm se prevede/prevedea ca "partile contractante vor conveni, printr-o clauza expresa, ca salariatii asupra carora se intind efectele contractului colectiv de munca negociat, altii decat membrii de sindicat, sa plateasca o contributie pentru desfasurarea negocierilor colective, care sa nu fie mai mica de .... % din salariu dar care sa nu depaseasca valoarea contributiei sindicale. Aceasta contributie urmeaza a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective."
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatia de sindicat alexix alexix in ccm la nivel de unitate este prevazut ca membrii de sindicat platesc 1% cotizatia, iar cei care nu sunt membrii0.5%. Este corect sa mi se ia banii din ... (vezi toată discuția)
Nemembrii de sindicat platesc fond negociere laura1964 laura1964 Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca unitatea sa opreasca fond de negociere nemembrilor de sindicat si daca este legal conform carei legi. (vezi toată discuția)
Ccm otto2009 otto2009 Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Exista baza legala in care sa se stipuleze oprirea unei cotizatii la nemembrii de sindicat??Va multumesc1 (vezi toată discuția)