avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Express
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Express

Buna ziua,
Va cer ajutorul in urmatoarea problema:
Acum 2 ani am schimbat operatorul de telefonie mobila. Dupa schimbare, mi s-a emis o factura finala de catre fostul operator, care "a uitat" ca serviciile se platesc in avans. Ma rog, neajungand la un numitor comun cu operatorul (Cosmote), am fost de acord cu plata. M-au trimis la un magazin Germanos, ca unica modalitate de plata. In magazin, mi s-a spus ca nu mai pot plati la ei, nemaifiind abonat. Am sunat, m-au trimis in magazin cu codul de client. Din magazin, m-au pus sa sun.
Dupa 3 zile de "suna la call-center" - "du-te-n magazin", le-am comunicat sa revina cu un telefon cand imi vor pune la dispozitie o metoda reala de plata.
Dupa 2 ani fara nici un semn, primesc un telefon zilele trecute de la "Credit Express". Mi se comunica telefonic ca acum un an si jumatate au cumparat creanta de la Cosmote, si ca am de plata o suma de 4 ori mai mare decat valoarea ultimei facturi.
Am intrebat de ce nu am fost notificat de aceasta preluare. Mi s-a raspuns ca au trimis notificari. Am cerut confirmare de primire, mi-au spus ca nu au, si sa ma duc la posta daca vreau confirmare de primire.
Am cerut sa imi arate niste documente care sa confirme preluarea creantei mele de catre ei. Mi-au spus sa sun la Cosmote, daca vreau confirmare. (!!!)
Intrebarile mele sunt:
- cat de legala este procedura acestora?
- pot percepe penalizari, atata vreme cat eu nu am fost notificat ca s-a schimbat proprietarul creantei? Pentru ca, atata vreme cat eu nu stiam cui trebuie sa ii platesc o datorie, si nu am la dispozitie o metoda de plata, nu ar trebui sa poata sa imi perceapa penalizari.
- penalizarile pot depasi de 3 ori cuantumul creantei?
- nu sunt obligati sa ma notifice de schimbarea proprietarului creantei?
- ar trebui sa platesc chiar daca ei nu imi arata un document care sa ateste preluarea creantei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmindaniel12 , utilizator 09:17, 21 Mai 2015
Nu plătiți nimic până nu vă dovedesc faptul că ei sunt creditorul dvs.

Notificarea nu face decât să anuleze o eventuală plată facută cedentului, anterior notificării cesiunii, nu validează în niciun fel cesiunea de creanță.

O clauză care prevede penalități mai mari față de creanța principală este abuzivă, dar asta trebuie să constate Instanța.

Deci conform art. 1578, alin.3 Cod civil, firma de recuperari este obligata sa imi puna la dispozitie o copie a contractului de cesiune, prin care a preluat creanta. Cum ei refuza telefonic sa faca asta, nu sunt obligat sa platesc? Se considera ca plata se suspenda pana cand eu voi primi copia contractului, sau plata se suspenda incepand cu momentul cand le cer eu in scris o copie?
Pentru un an si jumatate de cand au preluat creanta pana in prezent, pot percepe penalizari, daca nu m-au notificat cu privire la cesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Confirmare notificare cesiune de creanță. ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament telefonie, creanta preluata de o firma bobonet bobonet buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema acum 2 ani si cateva luni am avut un abonament la [editat] care nu lam mai putut plati de cateva luni ... (vezi toată discuția)