avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vouchere de vacanta pentru functionarii publici ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vouchere de vacanta pentru functionarii publici dintr-o institutie publica - interpretare text lege

Va rog frumos, o interpretare pe acest text de lege:
Art. 1 alin.2 din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă "Instituţiile din sectorul bugetar definite conform Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare, şi Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar unic sau acţionar majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condiţiile legii, tichete de vacanţă".
Cum interpretati textul, pentru functionarii publici dintr-o institutie publica? Au dreptul si functionarii publici sau doar contractualii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 23 Mai 2015
Toata lumea la gramada.
Crezi ca se refera doar la societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, pentru restul categoriilor intrand si functionarii publici?
Institutiile publice nu acorda in anul 2015 premii, prime de concediu, tichete cadou sau tichete de vacanta!!! art. 8 alin. 2 si alin. 5 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului bugetar in anul 2015.
(5) În bugetele pe anul 2015 ale instituțiilor şi autorităților publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare şi de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă  instituțiile publice, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete‐cadou, tichete de vacanță şi vouchere de vacanță  personalului din cadrul acestora.
Nu asta era intrebarea mea. Strict pe textul de lege, mentionat de mine, as vrea sa aflu si o alta opinie, daca pot beneficia si functionarii publici de voucherele de vacanta. Din punctul meu de vedere, pot beneficia de vouchere doar contractualii, pentru functionarii publici fiind tichetele de vacanta. Chiar textul de lege mentionat de dumneavoastra, spune clar ca nu se acorda nici tichetele, nici voucherele. Deci sunt doua categorii.
Va rog frumos, cine ma poate lamuri? La nivelul institutiei, avem opinii diferite cu privire la persoanele care pot beneficia de vouchere.
Dvs. vreti sa stiti teoretic, adica cand/daca se vor acorda, cine beneficiaza de ele? Daca s-ar acorda, din punctul meu de vedere le-as da la toti (legiuitorul de multe ori uita ca functionarii publici nu au contract de munca, imi aduc aminte cand s-a inventat varianta incipienta a REVISAL, ITM habar nu avea ca functionarii publici nu au CIM). Dar asa cum stau lucrurile in acest moment, nu pot beneficia de ele nici contractualii si nici functionarii publici, pentru ca momentan nu se acorda asa ceva!
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca , deoarece eu nu prea mai inteleg nimic . S-au aprobat , de catre Guvern , normele de aplicare a legii ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou, de masa de vacanta narcisal narcisal Se acorda si personalului contractual si/sau functionarilor din primarie tichete? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)