avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vouchere de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vouchere de vacanta

Buna ziua. Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca , deoarece eu nu prea mai inteleg nimic . S-au aprobat , de catre Guvern , normele de aplicare a legii privind voucherele de vacanta , dar in ce priveste bugetarii , au strecurat urmatorul text : " În cazul personalului contractual şi funcţionarilor publici din instituţiile bugetare, regulile de acordare a voucherelor de vacanţă se stabilesc potrivit prevederilor în vigoare. Pentru instituţiile publice, voucherele de vacanţă se acordă în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale”. Se vor aplica prevederile Ordonantei din 2009 care spunea ca se dau doar persoanelor incadrate cu contract individual de munca ? Precizez ca eu lucrez intr-o institutie publica , fiind incadrata ca personal contractual si , din discutiile purtate cu ceilalti colegi s-a cam dat de inteles ca " daca se dau doar personalului contractual , o lasam asa .... " . Adica nu se dau pe motiv ca " de ce sa primeasca doar jumatate dintre angajati " ! Mai e si chestia asta cu " sumele prevazute cu aceasta destinatie " , dar nu pot sa nu ma intreb daca vreo institutie publica a prevazut asa ceva cand a intocmit bugetul pentru anul in curs .Deci , se dau sau nu se dau ???
Cel mai recent răspuns: exoexo , utilizator 11:55, 30 Iulie 2015
Nu scrie nicaieri in textul delege ca doar jumatate de salariati primesc vouchere de vacanta.

Prin urmare, atât salariaţii din mediul privat, cât şi cei din sectorul bugetar vor primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar in turismul romanesc.

Potrivit Ordonanta de urgenta nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2014, la art.8 alin.5 se prevede : In bugetele pe anul 2015 ale institutiilor si autoritatilor publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Stiu ca nu scrie nicaieri , in lege , ca trebuie sa ia doar jumatate dintre salariati , problema s-a pus, astfel , la noi la serviciu deoarece jumatate suntem personal contractual si jumatate , functionari publici . Cica ar trebui sa fim " solidari " dar nu stiu cat de solidari au fost ei cu noi , cand primeau prime de vacanta si noi nu primeam . In ce priveste sumele prevazute in bugetul local , cred ca sunt doua variante , si anume : ori e o pacaleala de la Guvern , in sensul ca ei ne dau , daca avem noi bani , ori chiar o sa dea Guvernul si banii necesari .Sincer , eu prefer a doua varianta .
Si personalul contractual si functionarii publici beneficiaza de vouchere de vacanta.
freeelis a scris:

... atât salariaţii din mediul privat, cât şi cei din sectorul bugetar vor primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar in turismul romanesc.




Salariatii din privat nu vor primi prin efectul legii vouchere de vacanta. Angajatorii PRIVATI care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă POT ACORDA, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanţă.

Pai cum se interpreteaza juridic "vor primi" ? Mai ales ca nu faceti nicio diferenta intre categoriile de beneficiari. Ca jurist chiar am crezut ca e obligatoriu si pt privat cand am vz mesajul dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Tichete de vacanta Bucus Bucus Aș vrea și eu să primesc tichete de vacanta de la angajatorul meu ce trebuie să fac. Este el obligat să îmi dea, și în ce condiții? (vezi toată discuția)
Legat de prima de vacanta olden olden legat de prima de vacanta e suficienta deciza administrator sau trebuie modificat si regulamentul intern ? [b]suma maxima e de 1050 leix 6 salarii, adica 6300 ... (vezi toată discuția)