Buna ziua!
S-a inceput executia unei lucrari de constructii,(nu este puct de lucru) unde se vor muta paznicii, angajati proprii. Intrebarea este, daca aceasta mutare a paznicilor trebuie anuntata la ITM, are vreo relevanta? Daca da, va rog frumos sa-mi spuneti ce documente sau formulare trebuiesc intocmite pentru respectarea legislatiei SSM sau de constructii.
Cu multumiri anticipate!
Locul unde isi au sediul/ vestiarul/ grupul sanitar, etc. paznicii si/ sau angajatii unei firme tine, dupa caz, de organizarea de santier/ organizarea interna a firmei. Nu trebuie comunicat la ITM.
Lucrarea se poate executa in baza unui proiect de ctii. care trebuie sa aiba toate autorizatiile necesare.
Daca masura de mutarea paznicilor si angajatilor proprii a fost dispusa de catre ITM, trebuie sa raportati in scris, prin adresa, cu nr. de inregistrare/ data, la ITM, modul de rezolvare, in termen, a masurii dispuse de catre inspectorul de munca.
Fiind vorba de un santier temporar, este posibil ca functie de marimea santierului, beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect sa aiba obligatia întocmirii si transmiterii la ITM a declaratie prealabile.
Un ex de calcul: daca pe santier vor lucra 10 lucratori (inclusiv paza) timp de cel putin 50 de zile (inseamna 10x50=500 oameni-zi) tr indeplinita aceasta obligatie prevazuta de HG nr. 300 /2006 privind cerintele minime de securitate şi sanatate pentru santierele temporare sau mobile modificata şi completata de HOTARARE nr. 601 din 13 iunie 2007
ART. 47
Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa întocmeasca o declaratie prealabila în urmatoarele situatii: a) durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare şi pe şantier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
b) volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.
ART. 48
Declaratia va fi întocmita conform anexei nr. 3 şi va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile înainte de începerea acestora.
ANEXA 3
CONTINUTUL DECLARATIEI PREALABILE
1. Data comunicarii
2. Adresa exacta a şantierului
3. Beneficiarul (beneficiarii) lucrarii (numele şi adresele)
4. Tipul lucrarii
5. Managerul (managerii) de proiect (numele şi adresa)
6. Coordonatorul (coordonatorii) în materie de securitate şi sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii (numele şi adresa)
7. Coordonatorul (coordonatorii) în materie de securitate şi sanatate pe durata realizarii lucrarii (numele şi adresa)
8. Data prevazuta pentru începerea lucrarii
9. Durata estimativa a lucrarilor pe şantier
10. Numarul maxim estimat de lucratori pe şantier
11. Numarul de antreprenori/subantreprenori şi de lucratori independenti prevazut pe şantier
12. Datele de identificare a antreprenorilor, subantreprenorilor şi/sau lucratorilor independenti deja selectionati.
Coordonator ssm
ady09
buna seara. in cazul in care execut o lucrare (constructie de jos pina sus) pentru un beneficiar o alta firma, sunt obligat se angajez coordonator se SSM?este ... (vezi toată discuția)