avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite obtinute incorect, dar cu acte in regula
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite obtinute incorect, dar cu acte in regula

Acum un an de zile, am apelat la un broker pentru obtinerea unui credit bancar. Inainte de asta am fost personal la mai multe banci pentru obtinerea unei refinantari si nu am avut un scoring favorabil, deci nu m-am incadrat legal in vederea obtinerii unui credit.
Printr-o cunostinta am ajuns la acest broker si nu numai ca am luat credit, dar m-a determinat sa-mi depun dosare in 2 banci, am luat credite din 2 banci iar in momentul de fata salariul meu este egal sau putin mai mare decat valoarea creditelor.
Nu a depus documente false decat ca m-a manevrat psihic, m-a facut iubita lui, mi-a obtinut creditul, mi-a cheltuit banii si apoi mi-a dat cu flit. I-am platit si comision de 3.000 lei pentru serviciul prestat, bani pentru care nu mi-a dat contract, factura si chitanata (evaziune fiscala).
Singura dovada ca el a fost „capul’’ sunt camerele de filmat din cele doua banci si directorii de sucursala a bancilor care recunosc ca a fost insotita de el.
Dupa ce am cheltuit aproape toti banii cu el, ne-am despartit.Am facut presiuni la adresa lui printre altele spunandu-i si ca voi merge la banci si voi depune sesizare ca nu am fost corect evaluata si ca el m-a invatat ce sa fac si cum sa fac.
Dupa discutii si certuri am convenit sa semnam la mediator un acord de mediere pe care ulterior l-am autentificat la notariat, acord prin care recunoastea ca-mi datoreaza 15.000 lei si ca mi va achita in 3 luni de zile. Bineinteles ca nu si-a respectat agreementul si urmare a demersurilor facute am constatat ca acel act este inutil facut deoarece domnul nu are bunuri mobile sau imobile pe numele lui, nu are salariu, are doar firma aceasta de brokeraj si asta pe minus, deci nu i-a dividente, are incasari pe contul firmei lui.

Legat de toate cele expuse mai sus ma puteti indruma, sfatui cum sa-i fac o plangere la politie, la banci, la ANAF...sunt foarte multi oameni care au obtinut credite incorect dar cu acte in regula.
O să fiu dur, așa cum sunt cu caii mei, când greșesc drumul către casă, iar eu sunt obosit.

Vă rog, nu vă supărați !

Ați aflat că prostia se plătește! Fiți fericită!
Cel mult, angajatul Băncii a calculat greșit gradul de îndatorare, pentru a vă încadra.

Nu este nicio fraudă. Frauda ați comis-o dvs când ați omis să comunicați celei de a doua bănci faptul că ați luat un imprumut de la o altă bancă, în aceeași zi, sau în zilele imediat anterioare. Sună a infracțiune, și neștiința nu e o cauză de înlăturare a răspunderii penale.
Subscriu la parerea lui Ilie1111.

Mai mult, la unele banci se solicita sa declarati in cererea de credit daca la momentul respectiv mai aveti alte cereri de credit in analiza la alte banci. Oare nu cumva si in cererile semnate de dumneavoastra de credit se mentiona asta? Ca daca este asa, apare si falsul in declaratii. Al dumneavoastra.

Si nu cred ca brokerul sau banca v-au obligat sa semnati acele cereri si contracte de credit.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
Cristian Mazilu, Consultant credite si finantari
@oanadumitru, sa stiti ca si daca intrebati de 100 de ori, raspunsurile sunt aceleasi, iar deschiderea de topicuri noi pt aceeasi problema, contravine regulamentului de postare pe forum.
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Probleme credit refinantare marius271 marius271 Buna ziua , am o problema legata de un credit ( refinantare ) . Am sa incerc sa fiu scurt si la subiect . In urma cu aprox. 5 ani am luat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Credite oanadumitru1976 oanadumitru1976 Buna seara, In urma cu ceva timp in urma am contactat un broker in creditare. m-a intrebat de cati bani am nevoie, i-am spus, i-am spus si salariul si a ... (vezi toată discuția)