avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apometru defect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apometru defect

Ma numesc Keresztes ana si am o problema cu care va rog sa ma ajutati ,mama mea locuieste la sat si a fost nedreptatita la facurarea consumului de apa.Apometrul acesteia sa defectat si nu a mai inregistrat corect consumul de apa ,in urma citiri apometrului i s-au bagat la plata 700m de apa mentionez ca consumul in ultimi 7 ani a fost de 621 de metri cumulati deci o medie de 90 de metri pe an.A schimbat apomerul defect defectinea acestuia constand in faptul ca la cea mai mica atingere sau scuturare inregistreaza alt index aleatoriu ,mentionez ca la scoaterea apometrului nu s-a intocmit nici un proces verbal de constatare a defectiunii iar viceleprimer i-a vorbit foarte nerespectuos .Exista vreo lege care ar puteao ajuta sa nu plateasca o suma asa de mare nu se poate factura consumul anului precedent sau sa se faca o medie a anilor precedenti.Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Keresztesana , utilizator 00:04, 28 Mai 2015
Aici depinde de regulile firmei care furnizeaza apa.
Ar trebui montat un apometru nou si vazut un consum lunar, pe o perioada de 6 luni, sa zicem.
Apoi firma sa recalculeze consumul.
Verificarea paeriodica a instalatiei interioare si a apometrelor intra in responsabilitatea proprietarului
La momentul desfacerii apometrului era necesar sa se incheie PV care sa contina indexul consum
In conditiile in care deficienta a aparut in 2015,este necesar sa se discute temeinic cu furnizorul de apa,eventual acesta sa calculeze supliment apa de la ultima raportare a index consum
Apometrul despre care vorbiti Dvs. este proprietatea furnizorului de apa, deci acesta din urma trebuie sa-si verifice periodic instalatiile si instrumentele de masura. Am spus periodic, periodicitatea aceasta o stabileste furnizorul, iar consumatorul nu are de facut nimic altceva decat sa participe la operatiunea de verificare si sa semneze procesul verbal de inlocuire. Asa se procedeaza nu numai la DVs., ci peste tot.
Bun. Dvs. daca vreti sa o ajutati pe mama, trebuie sa va uitati cu atentie in contractul de furnizare a apei. Acolo o sa gasiti multe informatii - drepturi si obligatii pentru ambele parti si asa cum s-a mai spus, la schimbarea apometrului trebuia sa fie de fata cineva din partea consumatorului. Apometru era sigilat? S-a intocmit proces verbal de constatare si s-a notat indexul gasit la momentul respectiv?
Nu mai vorbesc de atitudinea edilului, astfel incat, daca vreti sa va ajutati mama, mergeti ori la furnizor ori la primarie si contestati vehement masura luata de a pune practic in pausal o mare cantitate de apa pentru ca acestia - furnizorul sau primaria nu au luat masuri de inlocuire a propriului apometru.
Cu aceasta ocazie, daca nu ajungeti la o concluzie care sa impace ambele parti, va sfatuiesc sa-i actionati in instanta pe baza clauzelor contractuale prevazute in contractul de furnizare.
va doresc mult succes!
Dupa ultima discutie cu mama am aflat ca apa este din forari proprii di n comuna deci ei nu au o societate ce le furnizeaza acest serviciu ,PV nu i-a facut nici la scoaterea apometrului vechi dar nici la montarea apometrului nou cat despre contract de furnizare apa nici nu poate fi vorba ,nu au asa ceva abia acum vor sa le faca oamenilor contracte dupa mai bine de 5-6 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect acest tip de apometru ? Sandu111 Sandu111 Buna ziua ! Doresc sa stiu cum sa citeste mai exact acest tip de apometru ... (vezi toată discuția)
Refuz regularizare consum apa adi1989 adi1989 Pe scurt, cazul meu este urmatorul: In Ianuarie 2014 am achizitionat un apartament si la putin timp am observat ca apometrul de apa calda merge invers (era ... (vezi toată discuția)
Apometru defect adrianaghita adrianaghita Buna seara, am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)