avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu locuieste cu tatal, vreau sa locuiasca cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu locuieste cu tatal, vreau sa locuiasca cu mine nu suntem casatoriti

Am apelat la acest forum pentru parerea dumneavoastra.
Am un baietel de 7 ani care locuieste cu tatal lui intr-un ghetou de la marginea orasului Bucuresti, locuinta e extrem de mica si nu au aragaz si nici masina de spalat. Eu locuiesc in casa mamei decedate in urma cu 14 ani impreuna cu actualul concubin. Tatal meu e recasatorit si nu locuieste la aceeasi adresa si sora mea sta cu chirie in alta parte.
Apartamentul are 3 camere decomandate e destul de spatios si fiul meu are o camera a lui.
Eu lucrez ca freelancer si fac destui bani cat sa ma pot intretine pe mine pe copil si casa in care locuiesc, concubinul meu se intelege foarte bine cu copilul, ba chiar se joaca si exerseaza pentru scoala. Atat copilui cat si concubinul meu vor sa locuiasca impreuna dar tatal copilului nu este de acord si abia daca il lasa in unele weekenduri la mine. Protectia copilului nu are un cuvant de spus aici. Singura mea solutie e instanta, cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:34, 22 Mai 2015
Inainte de instanta, puteti apela la mediere. Aici discutati impreuna cu tatal situatia actuala, de ce tatal este reticent cu privire la relatia baiatului cu dvs, discutati consecintele mutarii baiatului la dvs, contributia fiecaruia la cheltuielile referitoare la cresterea, ingrijirea si educatia lui si orice altceva legat de copil. Daca ajungeti la un acord, mergeti cu el in instanta pentru verificare si consfintire, iar instanta in cel mai scurt timp (in functie de incarcarea cu dosare) emite hot jud cu privire la exercitarea autoritatii parintesti. Nu este proces, nu sunt termene, nu sunt martori, etc.
Buna ziua! In cazul in care nu puteti ajunge la un acord cu tatal copilului, formulati in instanta o actiune de exercitare in cumun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs., cu obligarea celuilalt parinte la plata unei pensii de intretinere in favoarea copilului.
eu nu am nevoie de banii tatatalui nu vreau sa plateasca nimic, el nu are servicu de 3 ani este intretinut de matusa de 80 de ani din pensie si de sora lui care este medic in Franta si ii trimite bani expre pentru copil daca nu ar fi copilul el nu ar mai primi acesti bani
Nu dvs aveti nevoie de contributia lui, ci copilul, este dreptul copilului si obligatia parintelui. Poate contribui si in natura pana la o suma stabilita pe luna. Se gasesc solutii pentru orice situatie.
Va veti judeca si veti afla.
E greu de spus daca a locuit cu tatal atatia ani.
Daca aveti conditii mai bune de locuit ati putea avea castig de cauza dar copilul in functie de varsta poate avea un cuvant de spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)